Ovako su nas Nemci bombardovali pre 75 godina: Nacisti ubili oko 4.000 Srba u Beogradu! (VIDEO)

Srbijo, ne zaboravi

Ovako su nas Nemci bombardovali pre 75 godina: Nacisti ubili oko 4.000 Srba u Beogradu! (VIDEO)

Drugi svetski rat počeo je bombardovanjem Beograda 6. aprila 1941. godine, a masovno bombardovanje gradova dovelo je do velikog broja žrtava
Objavljeno:

Komemorativnim svečanostima i polaganjem venaca danas će biti obeležena 75 godina od bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941, kojim je počeo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu. Oko 400 Srba su masoni: Francuski Veliki Majstor otkriva kako se postaje njihov član (FOTO) Dan sećanja na žrtve bombardovanja Beograda biće obeležen na više mesta, a vence će položiti predstavnici gradskih vlasti, Vojske Srbije kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Na mestu gde je do bombardovanja bila zgrada Narodne biblioteke Srbije, na Kosančićevom vencu, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac govoriće na obeležavanju Dana sećanja na stradanje te institucije u Drugom svetskom ratu. Na Spomenik žrtvama bombardovanja Beograda u Karađorđevom parku venac će položiti zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, a u porti Vaznesenjske crkve gradski menadžer Goran Vesić.
Profimedia
Na spomen-obeležje pilotima braniocima Beograda kod kod hotela "Jugoslavija" na Zemunskom keju vence će položiti član Gradskog veća Slobodan Šolević i predstavnici Vojske Srbije. Na području Kraljevine Jugoslavije Drugi svetski rat počeo je bombardovanjem Beograda 6. aprila 1941. godine, a masovno bombardovanje gradova dovelo je do velikog broja žrtava i uništenja zdanja mnogih obrazovnih, zdravstvenih i ustanova kulture.

Beograd kojeg su tadašnje jugoslovenske vlasti proglasile za otvoren grad, razoren je u napadu bombardera nacističke Nemačke, a tačan broj žrtava nije precizno utvrđen
Printscreen/Youtube/daca0230
kao njen simboličan povratak na mesto gde je uništen deo srpske i svetske kulturne baštine

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.