Tomina žena sve popularnija: Dragica Nikolić dobila svoju zgradu u Kragujevcu! (FOTO)

Prestigla Lepu Brenu

Tomina žena sve popularnija: Dragica Nikolić dobila svoju zgradu u Kragujevcu! (FOTO)

Posle Lepe Brene i Miroslava Ilića, i prva dama Srbije dobila je svoju zgradu
Objavljeno: 21:38h

Ime Dragice Nikolić ponela je jedna zgrada oslikana šljivama u Kragujevcu. To i ne čudi, kada se zna da su Nikolići čuveni Šumadinci, a šljiva zaštitni znak tog kraja. Dragica, ta šumadijska sveznalica: Prva dama Srbije je prava krotiteljka prirode! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Nova građevina „Dragica“, koja na fasadi ima izrađen mozaik sa stablima, lišćem i plodovima šljive, najpopularnija je u gradu. Zgrada je do sada imala tri naziva. Kako kažu stanari Obilićeve ulice, prvo su je zvali "vetna“, pa onda, kada su videli plodove - "šljiva“. Na kraju, rešili su da je zovu "Dragica“. Po pravilu, u Kragujevcu su najlepše zgrade, koje odudaraju od okruženja, dobijale imena po poznatim ličnostima, pa je zato i ova dobila ime po prvoj dami Srbije. U naselju Erdolglija, ni cena od 840 evra po kvadratu nije bila velika. Prodato je 90 odsto stanova. Kako kaže Danijela Lelović, šefica gradilšta, "zgrada će dobiti prve stanare 20. aprila“. - Na ideju da se fasada i unutrašnjost zgrade ukrase mozaikom došao je umetnik Zoran Ivanović. Grane su od stiropora i kamene vune, a listovi i šljive su urađeni u mozaiku. Hteli smo da uradimo nešto što će ovu zgradu da razlikuje od ostalih, kaže Danijela.
DRAGICA NIKOLIĆ U NJUJORKU: Šta mislite, šta ona radi tamo? Zgrada u Obilćevoj ulici 10 ima 40 stanova, podzemnu garažu, parking, centralno grejanje. Unutra, na samom ulazu, napravljen je mozaik sa sličnim motivima. Iznat vrata svakog stana stoji keramički tanjir sa šljivom i brojem. A u komšiluku konkurencija - čuvena „Lepa Brena“. Pevačica je 1983. godine, tada u usponu karijere, zauvek zapamćena u Kragujevcu jer je jedna od najnovijih zgrada, čudesne bremenaste arhirekture, po njoj dobila ime. I pored toga što je bila namenjena penzionerima, privlačila je pažnju svojom lepotom. Kako kaže Milenko Stevanović, koji tu živi otkako je zgrada napravljena i u kojoj je dobio stan kao raseljeno lice sa placa iz susedne ulice, "Lepa Brena“ je uvek privlačila pažnju. - Sećam se da je tada došla i Lepa Brena lično, da preseče vrpcu na ulazu u zgradu koja je dobila njeno ime. Pevalo se i veselilo do kasnih noćnih sati. Tada je bila poznata po pesmi „Si, Cile, si“ i cela država je grmela od toga... Ona je bila zvezda, njena pesma se vrtela na svim stanicama i tako je naša zgrada, na zahtev penzionera, dobila ime po njoj. Iskreno, došla je i ispoštovala sve stanare. Tako je to bilo - kaže Milenko Stevanović. Građani ne veruju Tomi: Kaže da Srbija nikad neće u NATO, a potpisao Zakon o saradnji sa njima Danas je zgrada „Lepa brena“ sa stotinak stanara i pet spratova sve samo ne i lepotica građevinarske industrije kojom grad može da se podiči. Ima mnogo lepših zgrada, ali je betonskoj konstrukciji ostalo to ime. I Miroslav ima čime da se podiči: Preko puta "Lepe Brene“, davnih godina je izgrađena i nova zgrada sa plavim krovom i stanari su joj dali ime "Miroslav Ilić“. Obližnje zgrade dobile su ime "Cedevita“ i "Bajadera“, ali "Dragica“ ih je sve oduvala. (Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.