DANAS JE VELIKI DAN ZA SRBIJU! Otvara se auto-put Miloš Veliki, od Obrenovca do Čačka za manje od sat vremena!
Otvara se auto-put Miloš Veliki, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

KONAČNO!

DANAS JE VELIKI DAN ZA SRBIJU! Otvara se auto-put Miloš Veliki, od Obrenovca do Čačka za manje od sat vremena!

Putarina je 420 dinara od Obrenovca do Čačka, a putem dugim 103 kilometra, stizaće se za manje od sat vremena

Objavljeno:

Auto-put "Miloš Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga biće otvoren danas, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prva vozila novom deonicom od Obrenovca do Ljiga trebalo bi da prođu u noći između nedelje i ponedeljka ili u ponedeljak ujutru.

Taj deo auto-puta od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd. Savremena saobraćajnica će uticati na ekonomski i privredni razvoj čitave Zapadne Srbije.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Putarina je 420 dinara od Obrenovca do Čačka, a putem dugim 103 kilometra, stizaće se za manje od sat vremena.

Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u auto-put uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se u 19.00 kod petlje Ljig, obratiti građanima i tom prilikom označiti početak puštanja u saobraćaj auto-puta "Miloš Veliki".

Bonus video:

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.