PRVI U SRBIJI SMO PROŠLI NOVIM AUTOPUTEM MILOŠ VELIKI! Vučić ga otvara u NEDELJU, a mi smo snimili kako put izgleda
Autoput "Miloš Veliki", Foto: Filip Plavčić

EKSKLUZIVNI VIDEO

PRVI U SRBIJI SMO PROŠLI NOVIM AUTOPUTEM MILOŠ VELIKI! Vučić ga otvara u NEDELJU, a mi smo snimili kako put izgleda

Iznenadićete se kada vidite ove stvari...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Srbija će u nedelju, 18. avgusta dobiti još jedan moderni autoput "Miloš Veliki". Svečanom otvaranju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ekipa Espresa imala je priliku da ekskluzivno prva prođe novoizgrađenim putem.

Deonica puta od Obrenovca do Ljiga je završena, ostalo je još da se najsitniji detalji srede do zvaničnog otvaranja.

Kako smo se uverili na licu mesta, put je maksimalno zategnut, udoban za vožnju, dobro obeležen, a kada uđete u tunel Brančići imate utisak da se vozite nekim od evropskih puteva.

"Miloš Veliki" je deo autoputa od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, poššto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 km, Ub-Lajkovac dužine 12,5 km gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig duzine 23,98 km.

Tako će sa deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju od 18. avgusta, u saobracajnoj funkciji biti 103,06 km Autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je trasu Koridora 11 od Obrenovca do Ljiga kako bi se uverila da će sve biti spremno za puštanje ove deonice u saobraćaj u nedelju.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Ona se ovom prilikom sastala sa predstavnicima izvođaca na ovoj deonici, sa kojima je razgovarala o dinamici završetka radova.

Mihajlovićeva je ponovila svima koji učestvuju u izgradnji ovog auto-puta koliko su za Srbiju važni završetak i puštanje u saobraćaj deonice Obrenovac-Čačak.

“Nema ništa lepše od toga da se grade putevi. Danas sam tu da proverim dokle se stiglo sa izvođenjem radova i da se uverim da će sve biti spremno za puštanje auto-puta u saobraćaj u nedelju. Ministarstvo je tu, kao i do sada, da vam pruži neophodnu podršku”, rekla je ona.

Džang Đijančao, generalni direktor „Čajna Šandong“ ogranka za Srbiju, izvestio je potpredsednicu Vlade o dinamici radova.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

“Kao što ste mogli da vidite prolazeći trasom, svi radovi su u završnoj fazi. Radimo na postavljanju ograde, zvučnih zidova i horizontalne signalizacije. Uporedo se radi na košenju trave i čišćenju trase. Poštovana potpredsednice, uveravam Vas da će sve biti spremno za saobraćaj i pre nedelje”, rekao je Đijančao.

Deonica Obrenovac-Preljina duga je 103 km i biće svečano puštena u saobraćaj, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića, u nedelju 18. avgusta.

Pogledajte u videu kako smo se proveli na novom autoputu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.