DA LI JE SRPSKA ŠAJKAČA U OBLIKU GALEBA I KAKVE VEZE S TIM IMA GAME OF THRONES? Nova teorija zavere na internetu
Da li je srpska šajkača u obliku galeba i kakve veze s tim ima Game of Throns?, Foto: Filip Plavčić, Printscreen, Ilustracija/Espreso.co.rs

da li je ovo moguće?

DA LI JE SRPSKA ŠAJKAČA U OBLIKU GALEBA I KAKVE VEZE S TIM IMA GAME OF THRONES? Nova teorija zavere na internetu

Ova teorija nastala je na društvenoj mreži Tviter, a počela je od objave jedne majke

Objavljeno:

Najnovija teorija zavere, nastala na društvenim mrežama, počela je od samo jedne objave u kojoj se navodi da šajkača zapravo ima oblik galeba, a da je "Game of Thrones" propaganda, iako nikome nije jasno kakve veze imaju ove dve stvari.

Naime, kako se da rastumačiti iz napisanog, jedna majka je naučila svog sina "ko je i odakle je".

- Ja sam sina naučila ko je i odakle je. Zna takođe da je "Game of Thrones" deo propagande, iako je vrhunska produkcija, nasilje i satanizam. Zna da je šajkača u obliku galeba i da to nije slučajno. Zna gde je ustanički kraj - napisala je ova majka.

Kako i zašto je "Game of Thrones" deo propagande, te odakle to da je šajkača u obliku galeba i zašto to nije slučajno, kao i kakve veze imaju jedno sa drugim, nije objašnjeno, ali zato truda u tumačenju nije manjkalo.

Objašnjenje nije moglo da bude izrečeno rečima, pa je tome poslužio grafički prikaz uz koji sve ima smisla. Gornji deo šajkače, prema mišljenju tviteraša, napravljen je po uzoru na galeba u letu. Ako ne verujete ovim rečima, evo uverite se sami:

Bilo je i onih koji se sa ovim tumačenjem nisu baš složili, više su bili za opciju da šajkača liči na galeba, a tvrdili su i kako taj oblik vuče još iz doba neolita. Šala ili ne, svakako zanimljiva argumentacija:

Ironije nije nedostajalo:

A bilo je i onih koji su želeli da dokažu apsolutnu različitost između galeba i šajkače.

- Ok. Slika 1 šajkača. Slika 2 galeb. Liče neverovatno. Ljudi, ne pišite svašta molim vas - napisao je iziritirani tviteraš, a evo i njegovog "grafičkog prikaza":

Neki su bili dosetljivi, pa nisu izostavili da pomenu i tumačenje Biljane Srbljanović o Trgu Nikole Pašića.

- Ali, sa druge strane, dobro smo prošli, ovoj je šajkača u obliku galeba, onoj je trg ženski polni organ.... Da smo u francuskom selu u XVI veku rekao bih da su gljivice napale raž - napisao je tviteraš.

A onda, onda smo konačno dočekali da čujemo objašnjenje povezanosti između šajkače i serijala "Game of Thrones":

- Znao sam da je propaganda, Daenerys su predstavili kao srpkinju, koja napada kings landing (Dubrovnik), a sajkaca u obliku galeba (zmaj) je ustvari simbol snage (mi, Srbi). Ona Cersei je Hrvatica, lukava i zla, a John Snow je Musliman. Onaj bucko pisar je Dodik. Jasno k’o dan! - objasnio je slučaj jedan tviteraš.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.