USKORO POČINJU PLJUSKOVI U SRBIJI! Sledi drastična promena vremena, OVI DELOVI zemlje će biti prvi na UDARU!
Očekuje se drastičan pad temperature, Foto: Beta / Dragan Gojić

prognoza vremena

USKORO POČINJU PLJUSKOVI U SRBIJI! Sledi drastična promena vremena, OVI DELOVI zemlje će biti prvi na UDARU!

U Beogradu takođe osetno svežije, pre podne naoblačenje, od sredine dana povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom!

Objavljeno:

Topli talas koji je doneo tropske temperature danas se završava, a od sutra nas očekuje osetan pad temperature i padavine koje će doneti osveženje. Ipak, niže temperature i kiša neće zahvatiti sve delove zemlje u isto vreme, tako da će u pojedinim krajevima i sutra biti toplo.

Naime, juče je bio najtopliji dan ove godine, a danas će za veći deo krajeva naše zemlje biti i poslednji tropski dan.

- Hladni front je sa zapada prešao preko Alpa sinoć i danas se približava Srbiji. Već u toku večeri su mogući prvi lokalni pljuskovi koji će biti uvod u promenu vremena koja nam sledi - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Taj hladni front doneće sutra drastičan pad temperature i pljuskove, prvo na severozapadu i zapadu zemlje. U toku dana će se hladne struje premeštati, pa će do kraja dana stići i na jug i jugoistok. Iz tog razloga, na jugu zemlje će i sutra biti toplo i suvo jer će hladni talas stići u ove predele tek predveče.

Tako će sutra na severozapadu zemlje maksimalna temperatura biti oko 20 stepeni, dok će na jugu biti čak oko 34 -35 stepeni.

U Beogradu takođe osetno svežije, pre podne naoblačenje, od sredine dana povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni.

Temperatura će biti od 21 do 23 stepena.

Postoje uslovi i za lokalne grmljavinske nepogode, ali uobičajene za naše krajeve, kako navodi Đurić.

Vremenske pojave koje su prognozirane za sutra nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku, dok su na severu i severozapadu zemlje moguće opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno, iznad većeg dela zemlje suvo, samo u četvrtak ujutro i pre podne na istoku i jugu, a u petak posle podne na severu, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom.

Sunčano i toplije vreme se očekuje u petak i subotu, sa temperaturama između 24 i 29 stepeni, dok će od nedelje biti toplije, sa temperaturama preko 30 stepeni. Ipak, to neće biti intenzivan tropski talas, poput ovog koji se danas završava.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.