TROVAČ IZ PANČEVA OTROVAO 80 ŽIVOTINJA: Građani pretresaju i nebo i zemlju da ga pronađu!
U Pančevu otrovano 80 životinja, Foto: Profimedia/Ilustracija

stravično

TROVAČ IZ PANČEVA OTROVAO 80 ŽIVOTINJA: Građani pretresaju i nebo i zemlju da ga pronađu!

Korisnici FB-a Paja i Zorica Povoljni sumnjivi su po ovoj krivičnoj prijavi jer su delili link novinskog članka "navodeći na zaključak da su svi psi na ulici agresivni za decu"

Objavljeno:

Željko Stojčić, jedan od organizatora protesta građana Pančeva zbog trovanja uličnih pasa i mačaka i čovek koji je ponudio 300.000 dinara za informaciju koja bi vodila do trovača objavio je na svom fejsbuk profilu krivičnu prijavu protiv troje fejsbuk komentatora kojom im stavlja na teret krivična dela izazivanje panike i nereda, kao i podstrekavanja a u vezi sa krivičnim delovom ubijanje i zlostavljanje životinja.

Stojčić kaže za 013info.rs da će ova krivična prijava biti podneta u sredu, Posebnom tužilaštu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Predmet prijave su, kako se navodi, "sporne" objave I. M., kao i one koje su objavljivala korisnici pod imenom Paja Povoljni i Zorica Povoljni na FB grupi "Pančevci na Facebooku".

Kako se navodi u obrazloženju sporna objava I. M. glasila je "divan prizor u parku, u centru grada (pedesetak metara od opštine), borba pasa dva čopora i deca koja preplašeno vrište. Pa ako bi mogli ovi što su pre neki dan protestovali ispred opštine sa reše ovaj problem, ukolilo već sutra, ili da se obratimo ovima što rešavaju po kotežu?", što je, tvrdi se, "izazvalo krajnje neukusne i sugestivne komentare napisane od strane korisnika sa user name Paja Povoljni i korisnice sa user name Zorica Povoljni čime se izaziva panika pratilaca stranice i građana Pančeva i implicitno poziva na linč uličnih pasa" čime su, navodi podnosilac, izvršena krivična dela.

U obrazloženju Stojčić napominje da je I. M. "implicitno pozvao na izvšenje krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja, obzirom da je u naselju Kotež 2 u Pančevu u poslednjih mesec dana, od strane NN lica otrovano oko 80 životinja, pasa i mačaka koje žive na ulici,o čemu je obaveštena policija i zbog čega su građani i građanke Pančeva protestovali" pa predlaže njegovo saslušanja jer se iz objave na FB može zaključiti "da ima saznanja o identitetu trovača".

Korisnici FB-a Paja i Zorica Povoljni sumnjivi su po ovoj krivičnoj prijavi jer su delili link novinskog članka "navodeći na zaključak da su svi psi na ulici agresivni za decu" i pisali komentare u kojima su "poredili decu i pse u smislu prioriteta življenja".

- Na osnovu priloženog nedvosmisleno se može zaključiti da su navedene maliciozne objave napisane sa namerom širenja panike i mržnje prema psima koji žive na ulici i svesno nametanje dileme "dete ili pas" izazvale paniku kod građana Pančeva i pratilaca pomenute stranice na Fejsbuku, kao i da su proizvele "mnogobrojne ideje" kako rešiti problem uličnih pasa na nehuman način - zaključuje se u krivičnoj prijavi protiv ovo troje korisnika fejsbuka koju je objavio Željko Stojčić, a čije podnošenje tužilaštvu za visokotehnološki kriminal je najavio za sredu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/013info.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.