PRIZNALA DA JU JE JEDNO DETE NERVIRALO JER JE KENJKALO! Medicinska sestra iz PAKLA nema KRAJA!
Đurđija Alempijević (23), Foto: Printscreen

DOKLE?

PRIZNALA DA JU JE JEDNO DETE NERVIRALO JER JE KENJKALO! Medicinska sestra iz PAKLA nema KRAJA!

Prvo osnovno tužilaštvo započelo postupak za zlostavljanje deteta u Zvečanskoj; Maja Jelić posvedočila da je Đurđija Alempijević bila nasilna

Objavljeno: 07.08.2019. 22:13h
  • 16

Đurđija Alempijević (23), zaposlena u Centru za zaštitu dece u Zvečanskoj ulici u Beogradu, koja se tereti da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloletne osobe, u sredu, 7. avgusta se u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem. Saslušanju nije prisustvovao njen izabrani branilac, već advokat po službenoj dužnosti.

Sumnja se da je Đurđija , koja radi u "Zvečanskoj" krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove. Istraga zbog sumnje da je naudila dvogodišnjem dečaku otvorena je posle anonimne prijave i video-snimka na internetu na kome se vidi kako dete kao džak ubacuje u krevetac.

Tužilaštvo je u sredu saslušalo nekoliko svedoka, među kojima i Maju Jelić, koja je "snimila" Alempijevićevu, i i Zorana Milačića, direktora "Zvečanske".

Jelićeva je posvedočila da Alempijevićeva štićenicima nije davala igračke, branila da izlaze iz krevetaca, gledaju crtaće, kao i da je stalno "bila na mobilnom":

- Videla sam kako je ostavila samo dete na visokom pultu za presvlačenje, koje je došlo skoro do ivice. Zabrinula sam se i sve ispričala koordinatorki koja mi je rekla da je Đurđija nova koleginica i da će biti upozorena.

Drugi put situacija je bila još drastičnija.

- Videla sam kako je Đurđija ošamarila jedno dete jer je "kenjkalo". Devojčica je pala u krevet i počela da vrišti. Krišom sam sve snimila i na snimku videla da je dete slikala iz velike blizine. Pomislila sam na trgovinu decom, pa sam to prosledila fondaciji "Levijatan". Snimak je došao do medija, a potom sam sve ispričala i policiji - kazala je Maja Jelić.

SVE POTVRDILA DIREKTORU

Direktor "Zvečanske" u svom svedočenju rekao je da on nema neposrednih saznanja o nemilom događaju.

- O snimku sam obavešten anonimnim pozivom, nakon kojeg sam pozvao u kancelariju zaposlene, pa i Đurđiju. Ona tada nije osporavala događaj, niti je pokazivala da se smatra odgovornom za svoje postupanje. Objasnila je da je dete slikala, kako bi koleginici na godišnjem odmoru, za koju je inače jako vezano dete sa snimka, poslala video-klip.

Bonus video:

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media