VLADA SRBIJE: Počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu
Igor Mirović, Foto: Pokrajinska vlada

uskoro useljivi

VLADA SRBIJE: Počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu

Polaganju kamena temeljeca za stambene objekte prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar odbrane Aleksandar Vulin

Objavljeno: 14:50h

Danas je u Novom Sadu, u naselju Jugovićevo, postavljen kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, policije, Bezbednosno-informativne agencije, vojske i zatvorske straže, koji će, kako je najavljeno, biti završeni do kraja 2020. godine. Reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađeno 1972 stana.

„Pokrajinska vlada podržaće ovaj veoma važan nacionalni program izgradnje stanova, koji će pored rešavanja stambenog pitanja za pripadnike snaga bezbednosti podstaći i stanogradnju, domaću građevinsku industriju i ukupan ekonomski razvoj“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mi smo zajedno sa Gradom Novim Sadom pripremili i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ovjekata Policijske uprave u Novom Sadu, i to će biti jedan od naših najvažnijih zajedničkih projekata za sledeću godinu, vredan 400 miliona dinara, dodao je predsednik Mirović.

Izgradnja ovih stanova zajednički je projekat Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, i projekat je od nacionalnog značaja, kazala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakavši, da se radovi paralelno izvode i u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu. Predsednica Brnabić najavila je ovom prilikom i početak izgradnje i 190 stanova u Sremskoj Mitrovici.

„Vodimo politiku dela, a ne politiku reči. Ponosna sam jer ćemo zajedno sa Pokrajinskom vladom u Novom Sadu zajedno raditi i na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine i početku izgradnje Biosens instituta“, kazala je predsednica Vlade.

Na pravi način krunišemo sve ono što smo radili prethodnih godina, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i da se zahvalimo ljudima koji su rizikovali živote i branili državu, kazao je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Ovo je peti grad u kojem gradimo stanove za pripadnike službi bezbednosti, za sve one koji su branuli i čuvali Srbiju. Ponosna sam jer na ovom projektu rade domaće kompanije koje koriste materijal srpskog porekla“, istakla je ministarka Mihajlović.

Ovo je prva faza ovog projekta, jer nas čeka i druga faza u kojoj je planirana izgradnja još 1472 stana na ovoj lokaciji. Predvideli smo i izgradnju vrtića, škole i Atletskog centra sa stadionom i dvoranom u ovom naselju, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za pripadnike, vojske, policije i drugih bezbednosnih službi i da im se odužimo za sve ono što su radili i u teškim i u mirnodopskim godinama“, dodao je gradonačelnik Vučević.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.