TO ĆE BITI PONOS NOVOG SADA, IMAĆE ŠKOLU I OBDANIŠTE! Vučević o naselju za pripadnike SLUŽBE BEZBEDNOSTI! (VIDEO)
VUČEVIĆ O NASELJU ZA PRIPADNIKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI, Foto: Privatna arhiva / Kurir

SUTRA POSTAVLJANJE KAMENA TEMELJCA

TO ĆE BITI PONOS NOVOG SADA, IMAĆE ŠKOLU I OBDANIŠTE! Vučević o naselju za pripadnike SLUŽBE BEZBEDNOSTI! (VIDEO)

Tako je, kaže, za sada planirano i dodaje da će metar kvadratni stana koštati 500 evra!

Objavljeno:

Gradilište u novosadskom naselju Jugovićevu spremno je za početak gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je Grad Novi Sad solidan i iskren partner Republici u ovoj investiciji.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sutra će sa Vučevićem položiti kamen temeljac za gradnju tih stanova, u prisustvu ministara, a gradonačelnik Novog Sada kaže da će se u prvoj fazi graditi 548 stanova, a da će ukupno biti izgrađeno 1.972 stana u Novom Sadu.

Tako je, kaže, za sada planirano i dodaje da će metar kvadratni stana koštati 500 evra.

Naglašava da je ta povoljna cena podsticaj države, kao i politike i predsednika Srbije i Vlade da se pomogne vojnicima, policajcima i pripadnicima službi bezbednosti kako bi videli da imaju podršku i građana i države.

"Na ponos Grada Novog Sada, ne samo za pripadnike snaga bezbednosti, pravimo praktično novo, moderno naselje, planski građeno za više od 8.000 građana", rekao je Vučević i naveo da je planirano da u tom naselju budu i škola i obdanište.

Vučević kaže da je veoma srećan i zadovoljan.

"Ovo je velika pobeda i predsednika Republike i Vlade, i svih nas koji smo makar malo doprineli da i Novi Sad bude na mapi gradova gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti", rekao je Vučević i naveo da je ponosan što se u Novi Sad vraća urbanistički red.

Nije, kaže, lako srediti sve nasleđene probleme, ali i naglašava da je ovo prilika da se pokaže da su dostojni izazova i da građanima pruže najbolje moguće uslove za život.

Naveo je da će Grad Novi Sad u tom naselju raditi na dovođenje grejanja, izgradnji vodovoda i kanalizacije, ali i na uređenju ulice, trotoara, parking prostor, zelene površine i igrališta, te da će Grad biti zadužen i za izgradnju obdaništa i škole.

Najavio je da će se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Vladom Srbije i Pokrajnskom vladi razgovarati o izgradnji atletskog centra.

"Mi smo u fazi projektovanja. Hoćemo da Ivana Španović, Milica Kardašević i mnogi novi i budući pobednici, atletičari imaju najbolje uslove da treniraju, da ljudi dolaze u Novi Sad na pripreme za najveća atletska takmičenja", kaže Vučević.

(Espreso.co.rs / Agencije / RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.