SMANJENE GUŽVE NA POJEDINIM GRANIČNIM PRELAZIMA: Trenutno je najveća frka ovde, izbegavajte ako možete! (FOTO)
Gužve na graničnim prelazima, Foto: Printscreen

veća prohodnost

SMANJENE GUŽVE NA POJEDINIM GRANIČNIM PRELAZIMA: Trenutno je najveća frka ovde, izbegavajte ako možete! (FOTO)

Na teretnom terminalu prelaza Horgoš čeka se 90 minuta, a na Batrovcima četiri sata, prenosi Auto-moto savez Srbije

Objavljeno:

Ogromne gužve na granicama i putevima širom Srbije nastavljaju se i danas, i već od jutros su zabeležena višesatna čekanja na pojedinim graničnim prelazima!

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema značajnijih zadržavanja, osim na Gostunu gde se na izlazu iz zemlje čeka oko 80 minuta.

Na teretnom terminalu prelaza Horgoš čeka se oko 90 minuta, a na Batrovcima četiri sata, preneo je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na ulaz u Srbiju iz Mađarske, na graničnom prelazu Horgoš, trenutno nema velike gužve, tako da se za sada saobraćaj odvija bez dužih zadržavanja.

Horgoš
Horgoš foto: Printscreen

Takođe, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj je poprilična gužva, što možete videti na priloženoj fotografiji.

Horgoš
Horgošfoto: Printscreen

Osim toga, na graničnom prelazu Batrovci, dakle na ulazu u Srbiju iz Hrvatske, trenutno, nije velika gužva.

Batrovci
Batrovcifoto: Printscreen

Na izlazu iz Srbije na Batrovcima je situacija dosta drugačija. Dakle, primetna je gužva kao i duže zadržavanje.

Batrovci
Batrovci foto: Printscreen

Na ulazu u Srbiju iz Severne Makedonije, na graničnom prelazu Preševo, velika je gužva u odnosu na ostale granične prelaze.

Preševo
Preševo foto: Printscreen

Na izlazu iz zemlje, dakle, iz Srbije ka Severnoj Makedoniji, velika je gužva i očekivana su duža zadržavanja na ovom graničnom prelazu.

Preševo
Preševo foto: Printscreen

Gužve i na putevima zbog radova

Smena putnika, građevinska sezona u jeku i brojni radovi na putevima stvaraju velike gužve, te nadležni savetuju da se putnici naoružaju strpljenjem.

- Trenutno nema većih zastoja na putevima u Srbiji, već se saobraćaj odvija normalno, ali zbog radova na putu putnike bi mogla da zatekne gužva i privremeno zaustavljanje na autoputu između Jagodine i Ćuprije, ali i na magistralnom putu između Užica i Zlatibora i Požege i Užica - navode iz AMSS-a.

Ukoliko ne žele da čekaju u koloni koja je prouzrokovana radovima u blizini Užica, Čačka i Požege, putnici mogu da koriste puteve drugog reda, no kako navode u AMSS-u, to bi značilo veliki obilazak puta na koji bi utrošili vremena koliko i na čekanje.

Takođe, ukoliko putnici ne žele da stoje u koloni zbog radova u između Jagodine i Ćuprije, mogu se isljkučiti sa autoputa, proći kroz puteve drugog reda i ponovo uključiti na autoput.

Za manje gužvi alternativni granični prelazi

Kako bi izbegli gužve koje sa kojima se putnici susreću tokom radnih dana, nadležne službe savetuju odlazak na alternativne granične prelaze.

Granički prelazi sa Makedonijom: Glavni - Preševo–Tabanovce; (00-24 h); alternativni - Pohor Pčinjski–Pelince (00-24 h). Na granici sa Grčkom, idite na Dojran umesto na Evzoni, naročito ako putujete vikendom, jer se se vode preoteklih vikenda čekalo i do šest sati.

Granični prelazi sa Bugarskom: Glavni - Gradina–Kalotina kod Dimitrovgrada (00-24 h); alternativni: Ribarci–Oltomanci u blizini Bosilegrada (00-24 h), Strezimirovci–Strezimirovci u blizini Surdulice (00-24 h), Mokranje–Bregovo u blizini Negotina (00-24 h).

Granični prelazi sa Mađarskom: Glavni: Horgoš–Reske u blizini Kanjiže. Iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj: Horgoš Srbija AP (00-24 h) A1 i Horgoš II (7-19 h); alternativni - Kelebija–Tompa kod Subotice (00-24 h), Bački Breg–Hercegsanto, pripada opštini Sombor (00-24 h), Rastina–Bačsentđerđ u blizini Sombora (7-19 h), Bački Vinogradi– Ašotholom kod Subotice (od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h), Bajmok–Bačalamaš u blizini Subotice (od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h), Đala–Tisasiget kod Novog Kneževca (radno vreme: od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h).

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.