AKO PUTUJETE KOLIMA U GRČKU ČEKA VAS VELIKA IZMENA! Jednu stvar nikako ne smete da URADITE!
Letovanje, ilustracija, Foto: Dragan Kadić

PAZITE SE!

AKO PUTUJETE KOLIMA U GRČKU ČEKA VAS VELIKA IZMENA! Jednu stvar nikako ne smete da URADITE!

Velike novčane kazne za vozače i putnike koji puše dok voze

Objavljeno:

Zakon protiv pušenja koji podrazumeva velike kazne za vozače i putnike u slučaju kršenja, uskoro bi mogao da stupi na snagu u Grčkoj.

Taksisti, vozači autobusa, javni i privatni vozači koji se ne pridržavaju ovog zakona moraće da plate posebno visoke kazne.

Vozači koji krše zakon o pušenju biće kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra i oduzimanjem vozačke dozvole na mesec dana. Takođe, ako u vozilu bude maloletno dete mlađe od 12 godina, novčana kazna iznosi 3.000 evra.

Novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra kazniće se putnik koji puši, bez obzira da li je vozač,zbog kršenja zabrane pušenja maloletnika (mlađih od 12 godina). Shodno tome, vozačima koji se ne pridržavaju pravila biće oduzeta vozačka dozvola čak i ako sami nisu učinili prekršaj, već putnik.

Prema novom zakonu protiv pušenja za koji se zalažu određena udruženja, ni elektronske cigarete ni višenamenski biljni proizvodi za pušenje nisu izuzete.

Grčka policija bi u tom slučaju vršila provere na ulicama kako bi utvrdila kršenje i izvršila navedene administrativne kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.