OMLADINA JE TA KOJA POKREĆE RAZLIKU IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE: Održan parastos stradalima u Oluji
Parastos Oluja, Foto: Espreso.co.rs

ZLOČIN KOJI TRAJE

OMLADINA JE TA KOJA POKREĆE RAZLIKU IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE: Održan parastos stradalima u Oluji

Udruženje porodica nestalih i poginulih "Suza", održao je danas u Crkvi Svetog Marka parastos Srbima stradalim u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji "Oluja"

Objavljeno:

Udruženje porodica nestalih i poginulih "Suza", održalo je danas u Crkvi Svetog Marka parastos Srbima stradalim u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji "Oluja". Tim povodom građani su se okupili da odaju počast nestalim i stradalim licima, a rečeno je kako nekolicina porodica i dalje živi u neizvesnosti, jer nisu pronađeni posmrtni ostaci njihovih bližnjih.

- Danas smo se okupili da odamo počast stradalim Srbima u akciji Oluja, koja predstavlja završni čin etničkog čišćenja Srba sa područja Hrvatske. Ne smemo zaboraviti da je do maja 1993. godine proterano već 251 000 Srba. Sinonimi za akciju Oluja jesu proterivanje Srba i masovno bombardovanje. Tužilaštvo bi trebalo da počne da procesuira brojne zločine nad našim narodom, kao i da podiže optužnice. Naša država bi trebalo da osnuje i memorijalni centar poginulih žrtava i da na sistemski način razvije kulturu sećanja - izjavio je Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

foto: Espreso.co.rs

- Ja sam rođena u Lici, samo sam jako davno došla u Srbiju gde sam završila i školu. Na ovu temu sada je veoma teško bilo šta uraditi. Ipak, udruženja se trude. Omladina je ta koja sada pokreće razliku između Hrvatske i Srbije - rekla je predsednica udruženja Šesta lička proleterska divizija Nikola Tesla, Marija Obradović.

Tokom samog čina u Crkvi Svetog Marka bili su prisutni i članovi porodica nastradalih.

Jedna od njih kratko je, kroz suze, izjavila da ''u njenoj porodici još uvek svi žive'', što ukazuje na to da ratne rane još uvek nisu zarasle, kao i to da se porodice ni godinama kasnije ne mire sa gubitkom.

foto: Espreso.co.rs

(N. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.