112 KILOMETARA KOJI ĆE PROMENITI SRBIJU: Raspisan je JAVNI POZIV, uskoro POČINJE CELA STVAR!
Koridor Pojate-Preljina, Foto: Printscreen/youtube

prenosimo

112 KILOMETARA KOJI ĆE PROMENITI SRBIJU: Raspisan je JAVNI POZIV, uskoro POČINJE CELA STVAR!

Auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica

Objavljeno: 10:50h

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora deonice auto-puta Pojate-Preljina, odnosno "Moravskog koridora", objavljeno je danas.

Kako prenose beogradski mediji budući auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica - petlji.

Ministarstvo traži strateškog partnera za izradu projekata za građevinsku dozvolu, izvođenje i izvedenog objekta, kao i izvođenje radova na izgradnji ove deonice auto-puta.

Pravo učesća imaju domaća i strana pravna lica a i konzorcijumi pravnih lica a uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016., 2017. i 2018. godini od minimum milijardu evra.

Dodatni uslov je da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka, ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 miliona evra.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan a otvaranje prijava zakazano je 27. avgust.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.