KOMORA TRAŽI OD DRŽAVE DA REAGUJE NA DIVLJAČKI NAPAD VELJE ILIĆA: U suprotnom će...
Ilustracija, javni izvršitelji, Foto: Dado Đilas

opstruišu im rad

KOMORA TRAŽI OD DRŽAVE DA REAGUJE NA DIVLJAČKI NAPAD VELJE ILIĆA: U suprotnom će...

Komora javnih izvršitelja podseća da je više puta je ukazivala, kako nadležnim organima, tako i javnosti, na okolnosti u kojima njeni članovi svakodnevno obavljaju službene radnje

Objavljeno:

Komora Javnih izvršitelja osudila je danas upad političara Velimira Ilića u prostoje kancelarije javnog izvršitelja u Čačku, kao i napade na izvršitelje i opstrukcije prilikom sprovođenja pravnosnažnih i izvršnih presuda i rešenja poslednjih dana u Beogradu i Novom Sadu.

Komora u saopštenju navodi da očekuje od nadležnih državnih organa da bez izuzetka privedu pravdi svakog ko na bilo koji način ometa sprovođenje izvršenja, kao i da obezbedi potrebne uslove za nesmetano i bezbedno obavljanje poslova iz nadležnosti javnih izvršitelja.

U suprotnom će, kako navodi Komora, biti onemogućeno pravo na pravično suđenje koje u sebi sadrži i pravo izvršnog poverioca da se njegovo potraživanje namiri u izvršnom postupku.

Mediji su preneli da je Ilić zabeležen na snikmu jednog od zaposlenih iz kancelarije javnog izvršitelja kako se dere na zaposlene i preti im jer mu je, kako je rekao, stigao dopis o izvršenju, za dug koji, tvrdi, ne postoji.

Povodom ovog istupa, Komora javnih izvršitelja navodi da je to još jedan u nizu sve učestalijih napada na javne izvršitelje, koji predstavljaju pokušaje da se nasilnim putem spreči sprovođenje sudskih odluka, a izvršitelji onemoguće ili zastraše u preduzimanju službenih radnji u okviru javnih ovlašćenja koje im je poverila držva, a koje su zakonski dužni da preduzimaju.

Komora javnih izvršitelja podseća da je više puta je ukazivala, kako nadležnim organima, tako i javnosti, na okolnosti u kojima njeni članovi svakodnevno obavljaju službene radnje.

U tim prilikama su kako kaže, izloženi raznim vidovima pritisaka i napada, koji ne samo što su usmereni na sprečavanje i ometanje sprovođenja izvršenja, već se njima ugrožava i lična bezbednost službenih lica.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.