TRI SATA SE ČEKA NA ULASKU U GRČKU: Gužva i na prelazu u Preševu! Ovo je dovelo do kolapsa!
Velike gužve na graničnim prelazima, Foto: Printscreen/AMSS kamere

pakao

TRI SATA SE ČEKA NA ULASKU U GRČKU: Gužva i na prelazu u Preševu! Ovo je dovelo do kolapsa!

Kako javljaju srpski turisti koji su se uputili ka grčkom primorju trenutno je najkritičnije stanje je na Evzoniju

Objavljeno:

Stajanje u nepomičnoj koloni vozila koja se proteže između graničnih prelaza i čekanje od tri sata za ulazak u Grčku - ovo je ukratko slika stanja na putu ka grčkom primorju sa kojom se susreću svi oni koji su jutros krenuli na put. Takva situacije je dobrim delom i zbog nacionalnog praznika u Severnoj Makedoniji, koji se ove godine poklopio sa smenom turista i početkom vikenda.

Kako javljaju srpski turisti koji su se uputili ka grčkom primorju trenutno je najkritičnije stanje je na Evzoniju na kom se čeka oko tri sata za ulazak u Grčku.

- Preko Preševa, Tabanovaca i Đevđelije smo prešli prilično brzo. Čekali smo oko dvadesetak minuta, međutim na Evzoniju je haos. Kolona vozila se proteže od izlaza iz Severne Makedonije do ulaza u Grčku. Rade sve naplatne kućice ali se čeka između dva i tri sata. Mi još uvek nismo prešli granicu - kaže za "Blic" Biljana Ilić, srpska turistikinja koja se jutros uputila ka Grčkoj.

Sudeći prema navodima srpskih turista prelazak do Evzonija bio je rano jutros prilično uobičajen bez većih gužvi, međutim, kako navode, od napuštanja makedonskih terminala nastaje pakao i čekanje o oko tri sata kako bi se ušlo u Grčku.

Situacija se kasnije danas, međutim, promenila i na ulasku u Makedoniju.

Veće gužve i na ostalim graničnim prelazima

U međuvremenu su stvorene i kilometarske kolone na graničnom prelazu Preševo u oba smera gde se čeka oko četrdeset minuta do sat vremena na srpskom terimalu, a slična situacija je i na prelazu Tabanovce, odnosno na makedonskoj strani.

Nacionalni praznik stvorio gužve

Danas je u Severnoj Makedoniji veliki verski i nacionalni praznik, Ilinden. S obzirom na to da je danas i početak vikenda mogu se očekivati velike gužve na putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Upravo zbog ovog nacionalnog praznika u fejsbuk grupi "Live from Greece" navode da bi bilo bolje izabrati alternativne granične prelaze za put do Grčke. Do Tasosa je najbolje da putujete preko Bugarske. Umesto graničnog prelaza Đevđelija koristite Dojran, a ako putujete do jonskog mora najbolje je da koristite prelaz Medžitlija (Bitolj).

Gužve počele još juče

Putnici koji su juče bili na putu iz Grčke ka našoj zemlji, posvedočili su da su kilometarska kolona i dugo čekanje prisutni na graničnom prelazu Evzoni, kao i na na Đevđeliji u oba smera gde putnike očekuje prilično dugo stajanje u koloni.

Takođe, putnici su čekali i na graničnom prelazima Tabanovci, Preševu, Gradini...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.