MENJAJU SE PRAVILA U SAOBRAĆAJU! Ako vas zateknu da telefonirate TOKOM VOŽNJE čeka vas ozbiljna kazna!
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

konačno

MENJAJU SE PRAVILA U SAOBRAĆAJU! Ako vas zateknu da telefonirate TOKOM VOŽNJE čeka vas ozbiljna kazna!

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Republici Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od sutra do kraja letnje turističke sezone sprovodiće mere pojačane kontrole nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju od strane vozača.

Ako vozači nepropisno koriste telefone ili druge uređaje za komunikaciju Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u fiksnom iznosu od 10.000 dinara, saopštio je MUP.

Saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje kolima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima. Kažnjavaće se i vozači koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Republici Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje.

Za prvih šest meseci ove godine sankcionisano je oko 25.000 vozača, što je za 13 odsto više u odnosu na prvu polovinu prethodne godine.

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta dok pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode osam puta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.