JORGOVANKA JE LJUTA NA HRVATSKU! Dosta nam je BEZOBRAZLUKA, od sada ćemo ISTOM MEROM! Zagreb traži 1 STVAR OD NAS
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, Foto: Beta/Miloš Miškov

što da ne?

JORGOVANKA JE LJUTA NA HRVATSKU! Dosta nam je BEZOBRAZLUKA, od sada ćemo ISTOM MEROM! Zagreb traži 1 STVAR OD NAS

Ako prođe - prođe, vredi pokušati...

Objavljeno:

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković reagovala je na najavu iz Hrvatske o potraživanju milijardu evra sa kamatama na ime sukcesije.

Tabaković je izjavila da najave iz Hrvatske da bi mogli da potražuju depozite i staru deviznu štednju Jugobanke i drugih banaka, vidi kao „APP", odnosno, "ako prođe prođe", i da će se NBS rukovoditi principom reciprociteta: "kako vi nama, tako i mi vama".

Na pitanje novinara da li smatra da su te najave iz Hrvatske deo grešaka ranijih pregovarača o sukcesiji, pošto iz Hrvatske najavljuju potraživanje oko milijardu evra sa kamatama, Tabakovićeva kaže:

"Neki ljudi se u poslu, pa i u međusobnim odnosima, kada delite imovinu ranije zajedničke države, ponašaju po principu 'ako prođe - prođe, vredi pokušati'. Eto, tako doživljavam taj pokušaj".

Guvernerka dodaje da, po pitanju svega što je učinjeno kada je reč o sukcesiji bivše SFRJ, veruje da će i druga strana ispuniti svoje obaveze, kao i da im sve do sada što su uradili ne daje za pravo da se unapred ispunjava svaka obaveza, a da se ne računa na reciprocitet.

- Od onog što se zove povraćaj imovine naših preduzeća koja su imala predstavništva tamo, pa do onog prvog, osnovnog i najvažnijeg, a to je povratak naših građana tamo. Mislim da elementarno poštovanje traži od svih nas da se ponašamo po principu "kako vi nama, tako i mi vama" - poručila je Jorgovanka Tabaković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.