ZAŠTO SVI HRLE U BAR – GRAD NA DVE ČAROBNE OBALE
Foto: Promo

ne propustite

ZAŠTO SVI HRLE U BAR – GRAD NA DVE ČAROBNE OBALE

Barska obala nudi beskrajnu raznolikost plaža, uvala, zatona i ostrva o kojima ste sanjali i uverava vas da realnost može biti mnogo egzotičnija od obećanja iz turističkih prospekata

Objavljeno:

Bar, mediteranski grad koji leži na dve čarobne obale, obalama Jadrana i Skadarskog jezera, i ovog je leta savršeno utočište za one koji letnji odmor planiraju da provedu na destinaciji koja im osim sunca i mora sa predivnim plažama, može ponuditi bogatstvo i raznolikost sadržaja, upoznavanje sa istorijskim i kulturnim znamenitostima, aktivnosti za ljubitelje sporta i još mnoštvo različitih dešavanja. Na svojih 505 km2 prirodne površine Bar je toliko bogat u svemu što savremeni turizam traži, da slovi za jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija regiona koji pritom ima ponudu za svačiji džep.

U svojih sedam turističkih mesta: Čanju, Sutomoru, Baru, Dobrim Vodama, Utjehi, Virpazaru i Starom Baru, grad ima ukupno 36 hotela koji raspolažu sa 5.600 ležajeva, dok u privatnom smeštaju ima preko 25.000 ležajeva. Cena polupansiona u hotelima se po osobi kreće od 15e, a u privatnom od 6e. Komplet plažnog mobilijara može se naći po ceni od 5e. Ovogodišnji novitet je da će posle 17h korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biti potpuno besplatno. Od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna table sa informacijama o radnom vremenu, jasno istaknutim cijenama plažnog mobilijara, tipu plaže (pet frendli, porodična, gradska, hotelska, nudistička itd.).

foto: Promo

BARSKE PLAŽE BISERI JADRANA

Barska obala nudi beskrajnu raznolikost plaža, uvala, zatona i ostrva o kojima ste sanjali i uverava vas da realnost može biti mnogo egzotičnija od obećanja iz turističkih prospekata. Plaže leti predstavljaju posebno interesantne i žive centre zabave i sportsko-kulturnih dešavanja, čuvene su po lepoti, različitosti i lekovitom dejstvu peska, mora i sunca. Raspoređene na dve podjednako lepe obale, morskoj dužine 46 km i jezerskoj koja se prostire dužinom od 65 km, barske plaže mogu zadovoljiti ukuse svih gostiju. Već njihova imena nagoveštavaju njihovu lepotu i atraktivnost. Za bilo koju da se odlučite, ne možete pogrešiti. Sve su podjednako popularne među gostima grada.

foto: Promo

Kraljičina plaža nalazi se u neposrednoj blizini letovališta Čanj. Do ove male, ali atraktivne plaže može se doći jedino s mora. Zbog ambijenta, prekrasnog peska i kristalno čistog mora bila je omiljena plaža crnogorske kraljice Milene.

Biserna obala je šljunkovita plaža, dužine 1.100 metara. Pokrivena je debelim naslagama sitnog i raznobojnog peska izuzetne lepote po čemu je i dobila ime. Ponekad su talasi veoma visoki što je pravo uživanje za one koji vole da osete snagu mora. Zalazak sunca na Bisernoj obali je bajkovit.

Sutomorska plaža duga je 1.200 metara. Pesak sa ove plaže pomaže u lečenju reumatskih oboljenja. Plaža je lepo organizovana, a voda je čista. Uz plažu postoje brojni restorani, kafići, prodavci brze hrane, prodavnice sa suvenirima, tako da gosti mogu kupiti gotovo sve što im je potrebno za vreme odmora.

Veliki pijesak je plaža u mestu Dobra Voda, između Bara i Ulcinja. Glavna deo je šljunkovit, a na pojedinim mestima je i peskovita. Zbog otvorenog mora talasi su česti, ali je njena voda veoma čista.

Murići su najveća i najlepša peščana plaža na obali Skadarskog jezera. Prema poznatom turističkom sajtu Lonely Planet, nalazi se među top 7 plaža u Crnoj Gori za ovu godinu. Okružena je netaknutom prirodom i uz nju se nalazi restoran, nekoliko bungalova od drveta, kao i uređen prostor pogodan za kampovanje.

foto: Promo

UMETNOST, ISTORIJA I PROVOD NA JEDNOM MESTU

Ukoliko odmor planirate, ili vas putu nanese u Bar, ne smete propustiti da obiđete Stari grad i Staru maslinu, njegove dve najpoznatije znamenitosti. Stari Bar koji postoji više od 2.500 godina i predstavlja jedinstvenu sintezu Mediterana i Orijenta. Smešten je na velikoj steni, sa tri strane zaštićen liticama, dok je duž zapadne strane obezbeđen bedemima. Tu je i Stara maslina čije poreklo datira od pre 2.240 godina, zbog čega se smatra jednim od 3 najstarija stabla u Evropi. Legenda govori da su se oko masline održavali skupovi zavađenih porodica, na kojima bi dolazilo do njihovog pomirenja, pa se i mesto na kome se nalazi zove Mirovica. Ni ljubitelji muzičkih i kulturno-umetničkih dešavanja neće napustiti Bar razočarani. Grad je postao prepoznatljiv po muzičkoj manifestaciji „Leto sa zvezdama“, koja se i ove godine održava svakog petka u julu i avgustu na šetalištu kralja Nikole u organizaciji Turističke organizacije Bara i podrazumeva koncerte najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda. Pored Električnog orgazma, Dženana Lončarevića, Tropico benda i Nataše Bekvalac koji su do sada nastupili, brojne posetioce Bara do kraja ove manifestacije očekuju i koncerti Ane Kokić (02.08), Rundeka i ekipe (09.08) kao i Jelene Rozge (16.08).

foto: Promo

www.bar.travel

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.