DANAS JE JAKO BITNO DA URADITE JEDNU STVAR JER ĆE VAS SAČUVATI OD SVIH NESREĆA! Slavimo SABOR SVETOG ARHANGELA!
Najveća i najradosnija vest u hrišćanstvu koju je javio Blagovesnik je vesto o vaskrsenju Hristovom, Foto: Youtube/Prinscreen/Духовник Библиотека

OPREZNO

DANAS JE JAKO BITNO DA URADITE JEDNU STVAR JER ĆE VAS SAČUVATI OD SVIH NESREĆA! Slavimo SABOR SVETOG ARHANGELA!

Ovo je molitva čije reči bi svi vernici trebalo da izgovore da bi se sačuvali od nevolja i bolesti....

Objavljeno: 26.07.2019. 09:28h
  • 61

Arhanđelu Gavrilu uznosimo hvalu u pesmama, priređujući mu praznični sabor po dva puta godišnje. Njegov prvi sabor praznujemo sutradan po Blagovestima Presvetoj Bogorodici, 8 aprila (26 marta po starom kalendaru), a drugi 26. jula (13. jula po starom kalendaru).

Ovaj arhangel saopštio je proroku Mojsiju kako je stvoren svet, što je on zapisao u knjizi Postanja, proroku Danilu tajne o budućim carstvima i dolasku Spasitelja, svetoj Ani da će roditi blagoslovenu devu Mariju, prvosvešteniku Zahariju da će mu se roditi sin Jovan Preteča.

Svetoj Devi u Nazaretu blagovestio je začeće i rađanje sina Božijeg. Javio se i pravednom Josifu i pastirima kod Vitlejema, Isusu u Getsimanskom vrtu, ženama mironosicama.

Najveća i najradosnija vest u hrišćanstvu koju je javio Blagovesnik je vesto o vaskrsenju Hristovom.

Freska arhangela Gavrila u srednjevekovnom manastiru Mileševa poznata kao Beli anđeo jedna je od najlepših i najbolje očuvanih i proglašena je za sliku prošlog milenijuma.

Ovo je molitva čije reči bi svi vernici trebalo da izgovore da bi se sačuvali od nevolja i bolesti!

Sveti Arhangele Gavrilo, koji donese neizrečenu radost sa neba Prečistoj Djevi, ispuni radošću i veseljem srce moje gordošću ispunjeno. O veliki Arhangele Božiji Gavrilo, ti si blagovestio Prečistoj Djevi Mariji začeće Sina Božijeg.

Objavi i meni grešnom strašni dan moje smrti i umoli Gospoda Boga za moju grešnu dušu, da bi mi oprostio moje grehe; da me ne zarobi lukavi demon i ovlada mnome. O veliki Arhangele Gavrile! Sačuvaj me od svih nevolja i svih bolesti, sada i uvek i u vekove vekova. 

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media