IZVRŠITELJI SU PRESKAKALI OGRADU, ALI NISU USPELI DA GORDANU ISELE IZ SVOG DOMA! Sprečeno iseljenje nesrećne ŽENE
Gordana Trifunović se bori sa izvršiteljima, Foto: Krov nad glavom

STRAŠNO

IZVRŠITELJI SU PRESKAKALI OGRADU, ALI NISU USPELI DA GORDANU ISELE IZ SVOG DOMA! Sprečeno iseljenje nesrećne ŽENE

Akcija je počela u 7.30, ali su građani i momci i devojke iz Združene akcije "Krov nad glavnom" tu da je odbrane...

Objavljeno: 10:32h

Gordanu Trifunović iz Budmanijeve ulice br. 37 sa Zvezdare jutros ponovo pokušavaju da isele iz porodične kuće!

Akcija je najavljena za 7.30, ali su građani i momci i devojke iz Združene akcije "Krov nad glavnom" bili tu da je odbrane.

Na licu mesta bili su izvršitelji, policija, bravar i hitna pomoć, a Gordana je bila veoma uznemirena i nije imala nameru da napusti svoju kuću.

Kako su javili ljudi iz "Krova nad glavom", u jednom trenutku izvršitelji su pokušali da preskoče ogradu, ali su sprečeni.

Sva dešavanja sa ovog događaja mogli ste da pratite u našem lajv blogu:

10:00 - Iseljenje je za danas odloženo, jer izvršitelji nisu uspeli da nasilno razvale ogradu, pa ni da uđu u Gordaninu kuću.

09:50 - Izvršitelj je pokušavo da nasilno uđe. Gordana je rekla da će verovatno i sutra doći.

09:47 - Izvršitelj je lično pokušao da razvali ogradu, ali su komšije uspele da ga zaustave.

09:45 - Izvršitelj tražio od vatrogasaca da se merdevinama popnu na krov, ne bi li se nasilno ušlo u kuću, ali su vatrogasci rekli da je to opasno pa su ga odbili.

09:30 - Stanje je bilo mirno.

Gordana je tvrdila da nadbiskup Stanislav Hočevar i njegov saradnik žele da se usele u njen dom.

- Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu, rekla je ranije Gordana.

Ona je porodičnu kuću nasledila od pokojnog muža, a njena bitka je počela pre tri godine.

Podsećamo, Gordana je 2009. godine sa agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja, kako kaže, vredi 350.000 evra, stavila je pod hipoteku. - Tri pune godine borim se sa zelenašima koji su mi oteli kuću. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da im platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto. Tako su moje muke krenule, objasnila je ranije.

Rekla je da su joj lomili ruke, da su je tukli i udarali po glavi šipkama. - Sve sam to istrpela, a kad sam pomislila da će se sve srediti, moja kuća se pro­daje Hočevaru, odnosno Ro­bertu Zajcu, prvom čoveku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino delo - kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili, objasnila je Gordana ranije za Kurir.

Šta je pokret fokolara? Pokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi veruju da je Božji plan da se celokupno čovečanstvo ujedini. U Srbiji deluje u okviru Katoličke crkve i na njihovom zvaničnom sajtu se navodi kao jedan od pokreta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.