U IZLETNIČKOJ ŠUMI ZABRAN POČELA IZGRADNJA MOSTA: Radovi sinhronizovani sa radom na biciklističkoj stazi!
Počela izgradnja pešačkog mosta u izletničkoj šumi Zabran, Foto: Promo

radovi

U IZLETNIČKOJ ŠUMI ZABRAN POČELA IZGRADNJA MOSTA: Radovi sinhronizovani sa radom na biciklističkoj stazi!

Biće dužine 12 metara

Objavljeno:

U izletničkoj šumi Zabran su u toku radovi na izgradnji novog pešačkog mosta preko kanala do dolme. Novi mostić će biti završen do sredine avgusta, a nalaziće se preko puta ulaza na trim stazu. Radovi se izvode paralelno sa izgradnjom pešačkih i biciklističkih staza duž Zabranskog puta, te će po njihovom završetku, ovo omiljeno mesto Obrenovčana pružiti mogućnost za korišćenje staza u dužini od 10 kilometara, rekao je direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić.

– Novi mostić se gradi u dužini od 12 metara i to sinhornizovano sa radovima na pešačko biciklističkoj stazi, tako da ćemo bukvalno napraviti veliki prsten za rekreaciju oko Zabrana. Ispoštovali smo inicijativu građana kako bi svi rekreativci lakše mogli da pređu na dolmu na kojoj je bolje trčati – kazao je Andrić.

On je istakao da se radovi, kao i svake godine, izvode i u forlandu, najpre se vrši čišćenje od blata, a zatim se obavlja presipanje šljunka preko postojeće plaže.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković je naglasio da će izgradnja mosta upotpuniti sportsko rekreativni sadržaj u Zabranu i zaključio da će posetioci moći bezbedno da se rekreiraju bilo šetnjom, vožnjom bicikla ili trčanjem.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta gradske opštine Obrenovac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.