NEBOJŠA I DANICA PREŽIVELI UDAR BARŽE KOJI IM JE SMRSKAO KUĆICU: Molili smo se, izvukli se bosi i krvavi (FOTO)
Nebojša i Dragica Antić preživeli dramu, Foto: Kurir

DRAMA

NEBOJŠA I DANICA PREŽIVELI UDAR BARŽE KOJI IM JE SMRSKAO KUĆICU: Molili smo se, izvukli se bosi i krvavi (FOTO)

Drama na Tisi samo pukom srećom završena je bez teških posledica.

Objavljeno: 11:10h

Kućicu na Tisi, bračnog para Antić, u noći 18. jula bukvalno je zgromila barža. Nebojša i Danica su, čudom, preživeli samo sa lakšim povredama. Uspeli su da sami izađu iz ruševine svog splava u koji je udario teretni brod, a potom, bez zaustavljanja, nastavio da plovi prema Novom Bečeju.

- Gledali smo smrti u oči! Pomolili smo se bogu i tada je brod od 70 metara udario u drvo, pa u naš splav. Prvo sam se ja izvukao iz ruševina splava, a odmah zatim izvukao sam i moju Danicu. Čudom smo preživeli ovu nesreću!

Ovim rečima započeo je za Kurir neverovatnu ispovest Nebojša Antić (61), koji je u četvrtak uveče zajedno sa suprugom Danicom (61) samo pukom srećom izbegao smrt. Na njihov splav na reci Tisi u selu Taraš kod Zrenjanina zakucao se teretni brod i potpuno ga smrvio.

foto: zrenjaninski.com

- Danica i ja smo se spremali za spavanje i nedugo zatim začula se buka. Ona je mislila da je kiša, a ja sam znao da je nešto gore od kiše. Pogledali smo kroz prozor, a tamo nešto tamno huči i nadvija se nad splavom - priča Nebojša šta se događalo kobne noći.

Kaže da je barža prvo udarila u drvo, pa u njihov splav, koji je uredno osvetljen reflektorom.

foto: Kurir

- Kada smo videli da je pitanje sekunde kada će nas udariti, žena i ja smo počeli da se molimo: "Bože, pomozi nam da preživimo!" "Bože, šta nam se ovo dešava?" U trenutku molitve, bum! Čitava konstrukcija splava je počela da se ruši i pada po nama! Danica je počela da zapomaže: "Nebojša, mi tonemo! Umrećemo!" Uspeo sam da vidim da na brodu stoje tri osobe koje sam počeo da dozivam i molim za pomoć. Oni, međutim, nisu odreagovali, već su samo ispravili svoje plovilo i nastavili niz reku kao da se ništa nije dogodilo - priča i dalje vidno uznemiren Antić.

- Znao sam da je sada sve na meni i da samo ja mogu da nas spasem. Uspeo sam nekako da se dokopam obale i pružim ruku Danici. Ali šta dalje? Nemamo telefon, ključeve od auta, selo je udaljeno, a mi povređeni. Bosi i krvavi smo nekako stigli do prve kuće u selu, odakle su komšije pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Nebojša je kaže i da je ogorčen na ljude koji su bili na brodu.

- U trenutku udara broda u naš splav tri čoveka su bila na palubi. Sramota! Možda su bili pijani! Mi smo imali reflektore i ne znam kako nas nisu videli. Kada je svanulo, moj sin je otišao do splava i nedaleko od njega ugledao baržu! Kada su ga primetili, oni su tek tada opet krenuli u plovidbu - kaže Antić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.