NOVI SAD IMA RAZLOG ZA SLAVLJE: Bulevar Bate Brkića je OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ
Bulevar Bate Brkića u Novom Sadu, Foto: Grad Novi Sad

NOVA KONFIGURACIJA GRADA

NOVI SAD IMA RAZLOG ZA SLAVLJE: Bulevar Bate Brkića je OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ

Bolji uslovi za deo grada koji je decenijama bio zapušten.

Objavljeno: 14:45h

Novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića prostire se od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta. Širok je 40 metara i dug 550 metara. Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića sada ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas. U šetnju novim Bulevarom krenuo je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

foto: Printscreen Info NoviSad.com

- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac nov izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a nov bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu, nego utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten. Prema Vučevićevim rečima, Novi Sad je zahvaljujući građanima i boljem budžetu rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćanih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta. - Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten. Zato smo, pored bulevara, radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu - kaže Vučević.

foto: Gradonaleknik Miloš Vučević u šetnji Printscreen novisad.rs

Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara. - Za sledeću godinu planiramo projektovanje Bulevara Bate Brkića prema Telepu i Bulevaru Patrijarha Pavla, proširenje Ulice Ilariona Ruvarca kao koridor koji će spojiti dva dela grada - kaže Vučević i naglašava da Grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu. U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / novisad.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.