Država kažnjava sve koji ne plaćaju TV pretplatu: Džaba vam popust za struju!

Nema vrdanja

Država kažnjava sve koji ne plaćaju TV pretplatu: Džaba vam popust za struju!

Građani koji ne budu plaćali TV pretplatu izgubiće pravo na popust na struju od pet odsto bez obzira što su redovne platiše. U EPS-u kažu da nemaju veze sa tom odlukom
Objavljeno:

Kako je taksa za javni servis postala obavezni deo računa za struju građani više ne mogu da odluče da li će platiti samo potrošene kilovate ili i pretplatu. Ukoliko ispunjavate ove uslove, nećete plaćati taksu za RTS! - Upravo iznos od 150 dinara za RTS je prosečna mesečna ušteda koju potrošači imaju ako plate struju do 25. dana u mesecu. Ono što su ranije štedeli kao redovne platiše ode u kasu nacionalnog servisa, pišu Večernje novosti.

U Elektroprivredi Srbije rekli su da vezivanje te dve stavke nije njihova odluka. - Po odluci Vlade Srbije, Zakon o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis usvojen je u Skupštini Srbije i EPS poštuje sve odredbe zakona, koje predviđaju da je taksa obavezni element računa i naplaćuje se objedinjeno i istovremeno sa naplatom električne energije, kažu u EPS-u. RTS, vaša obaveza da platite sve: Taksa 150 dinara, plaćanje preko računa za struju Kako navode, na računu je precizno naveden iznos uplate i rok do kojeg treba uplatiti da bi bio ostvaren popust od pet odsto. Taksa za RTS od 150 dinara uvedena je od 1. janura na predlog Vlade Srbije, a zakon kojim se to reguliše usvojen je u Skupštini Srbije. (Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.