SRBIJO, BUDI PONOSNA! Ovi momci i devojke su nam OSVETLALI OBRAZ!
Ekipa mladih matematičara iz Srbije, Foto: Promo

ZLATNE MEDALJE

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Ovi momci i devojke su nam OSVETLALI OBRAZ!

Na takmičenju koje se održava od 10. do 22. jula, matematičari Srbije ostvarili su do sada najveći uspeh u istoriji svojih učešća na ovoj Olimpijadi

Objavljeno:

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je učenicima Matematičke gimnazije i njihovim nastavnicima na osvojenih šest medalja i plasmanu u deset najboljih ekipa na 60. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Velikoj Britaniji.

„Sve čestitke mladim matematičarima Srbije koji nastavljaju da nižu sjajne rezultate na međunarodnoj sceni“, poručila je Matić.

„Trijumfi naših đaka u svetu još jednom su nas podsetili da moramo više da brinemo o njima, da ulažemo u njihovo znanje i da im pružimo najbolje moguće uslove obrazovanja“, istakla je državna sekretarka, podsetivši da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržava učešće naših učenika na međunarodnim takmičenjima iz oblasti matematike, fizike i informatike, kao i da sprovodi projekat „Povezane škole“ za izgradnju lokalnih računarskih mreža u školama sa ciljem poboljšanja uslova obrazovanja mladih.

Na takmičenju koje se održava od 10. do 22. jula, matematičari Srbije ostvarili su do sada najveći uspeh u istoriji svojih učešća na ovoj Olimpijadi, sa tri zlatne medalje i ekipnim plasmanom na deveto mesto među 112 najboljih ekipa na svetu.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Ivančić sa postignutim 41 bodom od maksimalna 42, Pavle Martinović i Aleksa Milojević. Srebrnu medalju osvojio je Miloš Milićev, i bronzane Jovan Toromanović i Vladimir Viktor Mirjanić. Ekipu su vodili dr Bojan Bašić i dr Marko Radovanović.

Bonus video

ANGELA MERKEL: Nadvili se tamni oblaci nad dijalogom Beograda i Prištine!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.