Podbara dobila 50 novih parking mesta (FOTO)
Vladimir Stojković, Foto: Grad Novi Sad

saznajemo

Podbara dobila 50 novih parking mesta (FOTO)

Na parkingu kod zgrade Arhiva Grada Novog Sada, postavljene su behaton ploče, urađena je i kompletna atmosferska kanalizacija kao i nova rasveta, a korišćenje tog parkinga neće se naplaćivati

Objavljeno: 19.07.2019. 15:52h

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja obišli su novoizgrađeni parking u Ulici Filipa Višnjića na Podbari koja je postala bogatija za 50 novih parking mesta.

Na parkingu kod zgrade Arhiva Grada Novog Sada, postavljene su behaton ploče, urađena je i kompletna atmosferska kanalizacija kao i nova rasveta, a korišćenje tog parkinga neće se naplaćivati.

-Zahvaljujući politici ravnomernog razvoja Grada, danas se nalazimo na novom parkingu JKP „Parking servis“ i nastavljamo dalje sa ulaganjima u Podbaru, najstariji deo našeg grada, a sve to u saradnji sa Almašanima i osluškujući njihove zahteve. Otvaranjem Kulturne stanice „Svilara“ Almaški kraj je dobio novi sadržaj kojim privlači ne samo Novosađane, već i goste Novog Sada. Uskoro, nakon okončane javne nabavke, počinjemo sa izgradnjom Ulice Marka Miljanova, a to je zajednička investicija Grada i AP Vojvodine u iznosu od 247 miliona dinara. Poznato je da je ta ulica izuzetno frekventna i nakon izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem biće omogućeno efikasno, racionalno i bezbedno odvijanje saobraćaja, a važno je napomenuti da će kompletno postojeće zelenilo u toj ulici biti očuvano. Pored toga, planiramo i rekonstrukciju 26 saobraćajnica kao nastavak daljeg ulaganja u Podbaru. Nadam se da ćemo ove godine, u zavisnosti od dinamike koju sprovodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ početi prvu fazu sređivanja četiri ulice između Ulice Episkopa Visariona i Trga republike. Raspisan je i završen neobavezujući javni poziv za izgradnju parking garaža. Očekujem da ćemo u septembru moći da raspišemo konkurs i nađemo najboljeg ponuđača, strateškog partnera, koji će ući u izgradnju osam ili devet parking garaža, a jedna od tih garaža predviđeno je da se nalazi ispod Trga republike – rekao je Vladimir Stojković.

Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja istakao je da je izgradnja parkinga iznosila 15 miliona dinara, da su radovi završeni u planiranom roku kao i to da će taj parking prostor obradovati stanovnike Podbare i posetioce Arhiva Grada i Kulturne stanice „Svilara“. On je dodao da JKP „Parking servis“ počinje izgradnju parkinga i u onim delovima Grada koji nisu u zonama naplate i na taj način će, kako je rekao, olakšati sugrađanima parkiranje. On je najavio i veliku investiciju uz pomoć Grada Novog Sada, izgradnju novih 130 parking mesta u blizini Gerontološkog centra i kod pomoćnog terena stadiona „Kabel“.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/GradNoviSad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media