UZNEMIRAVALI SU NAS, SIN MI JE IMAO TRAUME: Ispovest oca koji je PLATIO KAZNU jer mu je dete TRČALO PO STANU
Nenad Elezović, Foto: RTS/BEOGRADSKA HRONIKA / SCREENSHOT

ČOVEK JE U ŠOKU

UZNEMIRAVALI SU NAS, SIN MI JE IMAO TRAUME: Ispovest oca koji je PLATIO KAZNU jer mu je dete TRČALO PO STANU

Elezović je jutros u jutarnjem programu TV Pink rekao da je bio jako začuđen što je dobio ovu kaznu i prijavu da je remetio kućni red i mir

Objavljeno: 19.07.2019. 15:19h
  • 31

Iako odluka o kućnom redu u stambenim zgradama još nije stupila na snagu, Nenad Elezović je već platio kaznu od 2.500 dinara zbog, kako kaže, svog sina od dve i po godine koji je trčao kroz stan.

Elezović je jutros u jutarnjem programu TV Pink rekao da je bio jako začuđen što je dobio ovu kaznu i prijavu da je remetio kućni red i mir.

- Patrola MUP koja je tada bila u stanu rekla je da nije zatekla remećenje javnog reda i mira, premeštanje nameštaja i slično. Prijavili su da u stanu žive dvoje maloletne dece koji su verovatno uzrok buke. Kasnije me je zvao isti taj policajac i rekao da se konsultovao sa dežurnim sudijom koji je tada bio i rekao je da ima osnova i da mora da napiše neku prijavu. Otišao sam u policijsku stanicu da se žalim gde su mi rekli da je to već otišlo dalje – ispričao je Elezović.

Advokat Aleksandar Radivojević dodao je da Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama postoji, a očekuje se donošenje nove odluke koju donosi grad, i kojom će se na svom nivou urediti kako će se fukcionisati tamo gde ima više stanova. Dodao je da odluka ne govori samo o kućnom redu, već i o mnogim drugim stvarima, o načinu kako treba stavljati objave, voditi računa o plaćanju nekih zajedničkih troškova, čišćenje snega, kao i da se ne smeju uznemiravati ostali stanari bukom.

- Uglavnom smo svedoci da se poremećeni međuljudski komšijski odnosi zloupotrebljavaju da se napakosti onome sa kojim ste u sukobu u zgradi. Kada su u pitanju ovakve stvari, ono što obavezno morate jeste da uđete u pravnu proceduru - rekao je Radivojević i dodao da je u presudi Nenad Elezović okrivljen da je u periodu u kom je zabranjeno praviti bilo kakvu buku i ometati komšije, sklapao nameštaj u stanu i tako pravio veliku buku, dok se njegovo dete nigde ne spominje.

foto: RTS / YOUTUBE

- Sukob sa komšijama koji su se žalili na buku dece iz našeg stana eskalirao je kada su se na mojim vratima pojavili policajci. Pre toga stalno se dešavalo da komšinica ili njen suprug dolaze i po par put dnevno i opominju nas da su deca bučna. Stariji sin je zbog toga doživljavao velike traume, vodili smo ga i kod specijaliste, a na kraju smo bili prinuđeni da isključimo ulazno zvono zbog komšija koje su nas uznemiravale - kazao je Elezović i dodao da sa komšijama još odavno ne komuniciraju baš zbog ovih situacija.

Radivojević ističe da niko pri zdravoj pameti ne može da kritikuje decu koja se igraju, koja odrastaju, koja prave buku koja je normalna.

- Meni je drago da u dvorištu, na ulici čujem dečji žamor. Ali ovde se ne radi samo o tome, istina uvek ima više krajeva, i neophodno je da se ovakvi slučajevi završavaju u sudskim procedurama. U slučaju da činjenice ne odgovaraju realnom stanju možemo uputiti žalbu višoj istanci, dostavljamo svedoke i slično - ispričao je Radivojević, i dodao da treba da koristimo pravnu proceduru i pravi sistem, jer naši sudovi i pravni sistem odlično dobro funkcionišu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media