46. SABOR TRUBAČA NA ZLATIBORU: Dejan Matić držaće koncert nakon završetka takmičenja i proglašenja pobednika
46. Sabor trubača održaće se na Zlatiboru 20. i 21. jula na Kraljevom trgu na Zlatiboru, Foto: Opština Čajetina

najava

46. SABOR TRUBAČA NA ZLATIBORU: Dejan Matić držaće koncert nakon završetka takmičenja i proglašenja pobednika

Sabor se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Čajetina

Objavljeno:

Ustanova Sportski centar Čajetina 46. put po redu organizuje tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju, Sabor trubača Zapadne Srbije, predtakmičenje za Guču.

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija 46. Sabor trubača zapadne Srbije -predtakmičenje za Guču, u organizaciji Sportskog centra Čajetina održaće se 20. i 21. jula na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Tradicionalno subotom organizujemo smotru izvornog narodnog stvaralaštva gde nas očekuje nastup kulturno-umetničkih društava, pevačkih grupa i frulaša. Planiran je program od oko sat vremena a od 20 sati se očekuje koncert Gordane Lazarević i nakon tog koncerta i koncert duvačkih orkestara prošlogodišnjih pobednika sabora gde će nastupiti orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i orkestar Marka Gligorijevića iz Bajne Bašte“, kaže Gorica Stanić iz SC Čajetina.

Drugog dana saborovanja u nedelju, 21. jula program počinje u 8 časova kada će stanovnike i goste Zlatibora pozdraviti trubačka budilica. Defile trubačkih orkestara počeće u 16 časova a takmičenje pod nazivom „Zlatibore moj zeleni bore“ biće održano od 17 časova.

foto: Opština Čajetina

- Orkestre će ocenjivati stručni žiri u čijem sastavu će biti: Dragoslav Stanisavljević Fredi –prva truba Big Bend orkestra RTS-a, zatim Marko Đorđević-prvi solista pomenutog benda i Irina Maksimović-etnomuzikolog iz Beograda - dodaje Gorica Stanić.

Sabor se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a sponzori manifestacije su TO Zlatibor, luna park „Obilić“ i „Zlatiborski vozić“. U realizaciji programa, i ove kao i prethodnih godina, veliku pomoć pružaju zlatiborski ugostitelji.

Nakon završetka takmičenja i proglašenja najboljih orkestara posetioce ove manifestacije od 21 sat očekuje koncert Dejana Matića.

foto: Opština Čajetina

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Čajetina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.