IZRAČUNALA SAM KOLIKO VREMENA DNEVNO IZGUBIM: Bila sam NESREĆNA kad sam shvatila ISTINU!
Da li znate gde vam "curi" vreme?, Foto: Filip Plavčić

KAKAV PORAZ

IZRAČUNALA SAM KOLIKO VREMENA DNEVNO IZGUBIM: Bila sam NESREĆNA kad sam shvatila ISTINU!

Da li znate gde vam "curi" vreme?

Objavljeno:

Ukoliko ste navikli da u toku dana gubite vreme na spavanje, ili možda na video igre, onda u redu.

Ipak, ukoliko niste svesni gde vam "curi vreme", možda vam ovo "osvešćivanje" može pomoći. Kao što je poznato, vreme je dragoceni resurs kojeg ima manje nego što mislite pa ga treba iskoristiti na najbolji mogući način. Ne zaboravimo da je “vreme najvrednija valuta”.

1. Čekanje autobusa, u vrelim letnjim danima, ume da bude iscrpljujuće. Ovo je situacija poznata svima koji žive u većim gradovima, u celom svetu. Dok ukucavamo broj stanica do dolaska prvog ili se dovijamo sa više autobusa kako bismo “uštedeli vreme”, nismo ni svesni koliko smo vremena izgubili. Lično ja, izgubila sam 28 minuta. Naravno, ukoliko živite u centru, uvek možete da iskeširate 60.000 na električni trotinet, ili ne?

foto: Filip Plavčić

2. Usko povezano sa prvom stavkom je i ova druga. Iako je situacija u autobusima u gradskom saobraćaju prilično dobra, kada konačno uđete u željeni autobus, gužva u saobraćaju često ume da "dokrajči čoveka". Ukoliko pratite šta "majstor radi", dodatno mogu da vas iznerviraju loša prestrojavanja ili njegov nedostatak motivacije da prođe na žuto ili požuri "na zeleno". Meni zbog navedenih okolnosti treba 45 minuta do posla, i isto toliko za nazad.

foto: Filip Plavčić

3. Pri vrhu liste svakodnevnih stvari koje nas izuzetno frustriraju ili izazivaju tenziju, svakako je čekanje u redu u banci. Čekamo u pošti da platimo račune, čekamo na aerodromu da čekiramo kartu, čekamo lekarski pregled u Domu zdravlja, čekamo u prodavnici da završe oni ispred nas sa naizgled beskrajno punom korpom namirnica. Sve u svemu, čisto gubljenje vremena. A ne dao vam Bog, da čekate tek za "suhomesnato". Ukupno vreme čekanja mi je ovde u proseku 30 minuta.

4. Čekanje dok se ulogujete na sve društvene mreže. Ukoliko imate i Tviter, to je posebna vrsta zabave.

Naime, ako uzmemo ukupno vreme dok se sistem kompjutera podigne, dok se "prozori otvore", dok bez greške ukucate sve lozinke (ili ako nekim čudom imate jednu lozinku za sve društvene mreže), to može da potraje. Ako uzmemo u obzir i da kompjuter želi da se "apdejtuje", kao meni jutros, to može da potraje i do 20 minuta!

foto: Filip Plavčić

5. Ukoliko volite da surfujete društvenim mrežama ili da se dopisujete preko Vajbera, onda vam je jasna količina vremena koja nam samo proleti, a da nismo ni svesni. Tu je u pitanju već opasna računica. Meni lično u toku celog dana ode 2h samo na "piljenje u ekran".

Sada, kada znate gde vam "curi" to vreme, možete da utičete na sam kvalitet istog. Naravno, to ne važi, za gužvu u saobraćaju. To je "bitka koju niko nikada do sada nije dobio."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.