TROJE OD 6 DECE PORODICE MITROVIĆ IMA PROBLEME SA ZDRAVLJEM! Žive u 18 kvadrata sa bebom! MAJA IMA NAJTEŽU BOLEST
Maja je jedna od šestoro dece koje žive u adaptiranoj šupi od 18 kvadrata, Foto: Printscreen

težak život

TROJE OD 6 DECE PORODICE MITROVIĆ IMA PROBLEME SA ZDRAVLJEM! Žive u 18 kvadrata sa bebom! MAJA IMA NAJTEŽU BOLEST

Mitrovići posebno brinu za sestru Maju....

Objavljeno: 18:54h

Troje od šestoro dece porodice Mitrović ima zdravstvene probleme, a sa roditeljima Milanom i Biljanom žive u adaptiranoj šupi od 18 kvadrata u kojoj se odgaja i tromesečna beba.

Da se prikaže život nezamisliv i nepodnošljiv za jednog čoveka, kamoli za osmočlanu porodicu, ne treba posetiti brazilske favele. Dovoljno je doći u valjevsku ulicu Obrena Nikolića broj 8, otvoriti propala drvena vrata šupe i zateći Katarinu (17), Slobodana (16), Rada (14), Maju (12), Valentina (10) i tromesečnu Milicu Mitrović sa roditeljima Milanom i Biljanom. U tih 18 kvadrata, gde odrastao čovek bukvalno nema gde da se okrene, između betonskog poda i limenog krova, smestilo se nebrojeno kućnih stvari. Sve ono što na prvi pogled imaju, a u stvari im za minimum života sve nedostaje, i osam Mitrovića sklupčanih pored furune koja jedva emituje toplotu od desetak stepeni, piše Blic.

foto: Printscreen Instagram

- Ovo je prvo bila šupa od dasaka, a kako sam dolazio do novca, tako sam kupovao cigle i blokove i ozidao sam je. Problem je kada pada kiša, jer prokišnjava i curi sa svih strana - priča Milan, koji radom na buvljoj pijaci, uz socijalnu pomoć i dečji dodatak koji ukupno iznose 28.000 dinara mesečno, izdržava porodicu.

Adaptirana šupa porodice Mitrović
Adaptirana šupa porodice Mitrović foto: Privatna arhiva

Mitrovići posebno brinu za sestru Maju. Nju je pre dve godine na pešačkom prelazu kod škole udario automobil. Od tada otok na ramenu izrastao je u, kako su dijagnostikovali dečji hirurzi, dobroćudni tumor kože. Slične promene pojavile su se i na potkolenici, pa je dobila uput za preglede u Tiršovoj.

Rade, pak, iako je već sedmi razred, rastom je nerazvijen, a kosti podlaktica su mu iskrivljene. Najstarija Katarina kao dete je preživela težak bronhitis i fras, tako da ima plućne probleme.

- Samo da Maja bude dobro, sve ostalo možemo kao i do sada, uz slogu i dogovor, kada smo svi zajedno - priča Katarina, učenica drugog razreda Ekonomske škole.

Slobodan osvaja medalje u boksu

Mitrovići imaju razloga i za sportski ponos, za šta je zaslužan Slobodan. Dve godine trenira boks u Metalcu, godinu dana se takmiči u juniorskoj konkurenciji, od nekoliko medalja poslednje zlato je doneo sa prvenstva u Novom Sadu.

Otvoren je i žiro račun za uplatu novčane pomoći kod banke Intesa broj 160-5310200114598-77.

iban RS35160533020136773398

swift code DBDBRSBG

Kontakt porodice 061/257-58-41

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.