MOMAK IZ PARAĆINA BRUTALNO ZLOSTAVLJA MAČKU! Ovaj snimak razbesneće celu Srbiju (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Paraćinac zlostavljao mačku, Foto: Printscreen/Twitter/Fondacija Pokret Levijatan

strašno

MOMAK IZ PARAĆINA BRUTALNO ZLOSTAVLJA MAČKU! Ovaj snimak razbesneće celu Srbiju (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Podsetimo, tek od 2006. godine u Srbiji je uveden zakon za krivično delo zlostavljanja i ubijanja životinja

Objavljeno: 11:56h

Na zvaničnom Tviter nalogu "Fondacija pokret Levijatan", pojavio se uznemirujući snimak na kome momak zlostavlja životinju.

Naime, na snimku se vidi kako momak uzima mačku i iz sve snage je prebacuje preko ograde. Telo jadne mačke za vreme leta nalazi se u vrlo neprirodnom položaju. Šta se sa njom desilo nakon što je pala na zemlju, na snimku se ne vidi. Svakako, radi se u padu sa velike visine.

Iznad potresnog videa, stoji sledeće:

- Gospoče iz Paraćina misli da ga ovo čini muževnijim i je magup. Eto zakon po KZ 269.1 je tu da razuveri njega i njemu slične da se ne mogu po želji činiti ovakve gadosti - napisali su iz Fondacije Pokreta Levijatan.

Podsetimo, tek od 2006. godine u Srbiji je uveden zakon za krivično delo zlostavljanja i ubijanja životinja.

Kada su u pitanju kazne izrečene za krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja, treba imati na umu da je od 2006. godine pa do izmena i dopuna Krivičnog zakonika iz 2009. godine za osnovni oblik ubijanja i zlostavljanja životinja (član 269. stav 1.) mogla da se izrekne novčana kazna ili kazna zatvora do 6 meseci, a za teži oblik (član 269. stav 2.) novčana kazna ili kaznazatvora do 3 godine, dok najteži oblik ovog krivičnog dela tada još uvek nije postojao.

Član 269. Krivičnog zakonika Republike Srbije glasi ovako:

Ubijanje i zlostavljanje životinja

1. Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

2. Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

3. Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.