Zbog ovog se ponosimo što smo Srbi: Kad čujete šta ovi studenti rade, srce će vam biti puno! (FOTO)

veliki smo ljudi

Zbog ovog se ponosimo što smo Srbi: Kad čujete šta ovi studenti rade, srce će vam biti puno! (FOTO)

Naši studenti napravili su nešto što je oduševilo planetu, aplikaciju o kojoj svi pričaju i koja će mnogima pomoći
Objavljeno:

Iza aplikacije pomoću koje je u celom svetu na društvenim mrežama iskazivano saosećanje sa žrtvama terorističkih napada u Belgiji, Keniji i Turskoj, stoje šestorica studenata ETF -a i Prirodno - matematičkog fakulteta u Beogradu. Vapaj ožalošćenih roditelja: Pomozite nam da shvatimo zašto je umro naš sin! (FOTO) Studenti matematike i elektrotehnike položili su ispit solidarnosti. Smetalo im je što fotografiju na Fejsbuku zastava pokriva jedino u počast žrtvama terorističkog napada u Parizu. - Evropa je epicentar svega, tako da sve što se dešava van nje, ostaje u tišini - istakao je Milan Canović, student PMF-a. Flegifaj aplikacijom hteli su da omoguće korisnicima društvenih mreža da solidarnost pokažu i s porodicama žrtava terorizma u Keniji, Somaliji, Pakistanu, Turskoj. Voleli bi i da se njihova aplikacija ne koristi jedino tragičnim povodom.

Printscreen/rts.rs
- Korinici iz BiH iskoristili su aplikaciju Flegifaj kako bi obeležili dan državnosti svoje zemlje, tako da, želeli bismo da se naša aplikacija koristi u neke lepše svrhe, ukoliko ne, iskreno bismo voleli da aplikaciju niko nikada ne koristi - naveo je Miljan Kolčić, student PMF-a. Ipak, pažnju svetskih medija, od Hafington posta do Njujork tajmsa, privukli su posle briselske drame. Englezi su dali i uputstvo čitaocima kako da prifilnu sliku oboje u beligijsku trobojku. Pažnja im prija, praksa se možda i isplati. - Unapređujemo se, unapređujemo svoje znanje, radimo na nekom većem projektu - naglasio je Canović. - Od oktobra prošle godine, imali smo više od tri miliona prikaza stranice. To je za nas predstavljalo jedan veliki tehnički izazov - u nekim trenucima imali smo preko 1.500 korisnika u jednom trenutku, pa smo morali da optimizujemo servere i sam naš kod, da to radi na najbolji mogući način - dodao je Kolčić.
Printscreen/rts.rs
Mala je verovatnoća da će nešto zaraditi od ove aplikacije. Oni imaju ideju, iako im to nije među prvim ciljevima. - Cilj je da aplikacije budu besplatne i svima dostupne, ono što mi možemo da uradimo je da izdamo oglasni prostor na našem sajtu i od toga eventualno zaradimo nešto - naglasio je Kolčić. Zaradili su iskustvo i popularnost, jer posećenost sajta rasla je i do 50.000 korisnika dnevno. (Espreso.co.rs / rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.