STAN NA DORĆOLU 1.800 EVRA MESEČNO, ALI NIJE PROBLEM SAMO NOVAC: Stanodavci u BEOGRADU imaju stvarno SRAMAN ZAHTEV
Sve je teže pronaći normalan stan, ali i gazdu, Foto: Printscreen

tržište nekretnina

STAN NA DORĆOLU 1.800 EVRA MESEČNO, ALI NIJE PROBLEM SAMO NOVAC: Stanodavci u BEOGRADU imaju stvarno SRAMAN ZAHTEV

Ko želi da se "luksuzira" može to da čini za 800 do skoro 2.000 evra mesečno

Objavljeno: 09:44h
Dejan Katalina

Ukoliko u centru Beograda tražite da iznajmite stan, postoji velika mogućnost da u tome ne uspete ukoliko, pazite sad - imate decu!

Cene na Starom gradu su paprene i idu čak i do par hiljada evra za osamdesetak kvadrata, pogotovo ako je reč o novogradnji, kojih na ovoj staroj beogradskoj opštini ima sve više. Za 400 evra izdaju se prilično neuslovni stanovi relativno male kvadrature jer imaju "dobru lokaciju", a veliki broj stanova u ovom delu grada po agencijama za izdavanje nekretnina reklamira se kao "luks", što će reći - luksuzan. Ko želi da se "luksuzira" može to da čini za 800 skoro 2.000 evra mesečno!

Međutim, ako čak i imate da platite ovako visok mesečni zakup (sa sve depozitom), što je danas prilična retkost (ali izgleda da ima i takvih među nama), ne znači da se odmah možete useliti u neki od ponuđenih stanova. Naime, mnogi stanodavci insistiraju da u stanove prime isključivo parove bez dece ili samce (takođe pod posebnim uslovima).

Jedan agentkinja za nekretnine, koja je želela da ostane anonimna, ovako je objasnila ovu diskriminaciju.

Teško će se skućiti na Dorćolu
Teško će se skućiti na Dorćolufoto: Profimedia

- Na Starom gradu stanodavci od nas traže da im ne šaljemo parove sa decom. Jednostavno ne žele da izdaju stanove porodicama sa decom, valjda u strahu da će im deca napraviti haos u stanu koji kasnije moraju da izdaju dalje. To se posebno odnosi na luksuzne stanove koji su vrhunski opremljeni i u kojima čak ima i nekih skupocenih predmeta, kao što su umetničke slike i ukrasi, i komada nameštaja. Teško nam je da ljudima objasnimo zašto nije moguće da se usele u ponuđeni stan koji su videli na našem sajtu i da prihvate da je problem u tome što imaju decu. Međutim, moramo da ispoštujemo uslove stanodavaca čije interese kao agencija štitimo jer i nama donose profit. Na drugim opštinama uglavnom nemamo tih problema... Takođe, oni koji izdaju luksuznije stanove imaju i dodatne zahteve. Pored dece ne žele ni kućne ljubimce, a problem su im i mlade žene koje žele da iznajme stan jer pretpostavljaju da se mnoge od njih u njima bave prostitucijom i ne žele da budu upetljani u ovakve radnje, a bilo je takvih slučajeva - objasnila nam je agentkinja.

Jedna žena koja je tražila stan za svoju porodicu, a koja je takođe želela da joj ne spominjemo ime, kaže da su joj u jednoj agenciji nudili da laže kako bi joj omogućili da iznajmi željeni stan.

Ovakav par je ideal svakog stanodavca
Ovakav par je ideal svakog stanodavcafoto: Profimedia

- Agent mi je rekao da pri susretu sa stanodavkom, nekom starijom ženom, kažem kako ću se u stan useliti sa detetom i kako ćemo samo nas dvoje živeti tu, pošto sam rastavljena, a da onda kažem kako nam se pridružilo i moje dete iz prethodnog braka koje je živelo sa ocem. Onda mogu i da dodam kako ponekad kod nas boravi i moj bivši suprug. Čovek je napravio scenario za meksičku sapunicu od mog života samo da bi mogli da se uselimo u stan koji nije nimalo jeftin niti posebno impresivan, a nalazi se na Dorćolu. Nisam mogla da verujem šta čovek priča i kako uopšte može da mi sugeriše takvu priču - ispričala je naša sagovornica.

BONUS VIDEO:

GORI KULTNA HRVATSKA PLAŽA ZRĆE, POZNATA PO BAHANALIJAMA: Evakuisano 10.000 ljudi, vatru gasi i avijacija (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.