MUZIČKI SPEKTAKL U NIŠU: Izvođači na PRIJEMU povodom koncerta u spomen-parku Bubanj!
Prijem učesnika velikog koncerta, Foto: Grad Niš

dugoočekivani koncert

MUZIČKI SPEKTAKL U NIŠU: Izvođači na PRIJEMU povodom koncerta u spomen-parku Bubanj!

Osim članova Omladinske filharmonije, nastupiće i hor Beogradski solisti, kao i specijalni gosti

Objavljeno:

U Gradskoj kući gradska većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski primila je učesnike velikog koncerta u organizaciji Omladinske filharmonije Naisus iz Niša koji se održava u amfiteatru na Bubnju.

- Ovakve muzičke manifestacije su jako važne za naš grad i mi uvek želimo da pomognemo kada se radi o njihovom organizovanju - kazala je Jelena Mitrovski.

- Koncert na Bubnju postaje već tradicionalan i privlači pažnju kako publike koja ga očekuje, tako i javnosti uopšte. Danas smo ugostili soliste koncerta iz zemlje i inostranstva. Trudićemo se da podržimo ovakve događaja i da ih u gradu bude što više za dobrobit svih građana.

Koncert na Bubnju je gotovo jedinstven muzički spektakl, a gosti koji će se sada predstaviti publici čine ga još jedinstvenijim.

foto: Grad Niš

- Sada sam drugi put u Nišu jer sam već pevao u ovom gradu na Novogodišnjem koncertu. U Nišu je prelepo i veliko mi je zadovoljstvo što jedno ovako veliko i zahtevno delo izvodimo u ovom gradu sa maestrom Andrićem. Izvodimo Rosinijevo delo “Stabat mater” koje posebno zahtevno za tenora tako da se nadam da će publika doći u velikom broju - rekao je Paolo Atogoneti iz Italije.

Osim članova Omladinske filharmonije, nastupiće i hor Beogradski solisti, kao i specijalni gosti, sopran Sanja Kerekez, mecosopran Nataša Rašić, tenor Paolo Atogoneti i bas Federiko Beneti, dirigent je maestro Zoran Andrić.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Grada Niša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Grad Niš)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.