STIŽE NAM PRAVO ZLO! Ostanite u kućama večeras! Ne izlazite ako baš ne morate! Ove delove Srbije UNIŠTIĆE nevreme!
Ilustracija / Nevreme, Foto: Printscreen

upozorenje

STIŽE NAM PRAVO ZLO! Ostanite u kućama večeras! Ne izlazite ako baš ne morate! Ove delove Srbije UNIŠTIĆE nevreme!

U većem delu Srbije je na snazi žuti meteoalarm, a na teritoriji Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije i Jugozapadne Srbije narandžasti meteoalarm

Objavljeno: 18:50h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je danas nešto pre 15 sati hitno upozorenje na jačanje pljuskove, grmljavinu i grad na području Topličkog okruga, okolina Kuršumlije.

RHMZ je naveo da se od tada u narednih sat vremena na području Topličkog okruga očekuju jaki pljuskovi, grmljavina, lokalno i pojava sugradice i grada.

Prethodno je RHMZ u 13.40 izdao hitno upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i grad za područje severnog Banata i južne Bačke. U upozorenju za područje Srbije, RHMZ je naveo da se posle podne, uveče i noću očekuju lokalno obilni pljuskovi, grmljavina i pojava grada, uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima.

U Beogradu se večeras i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju obilni pljuskovi i grmljavina.

U većem delu Srbije je na snazi žuti meteoalarm, a na teritoriji Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije i Jugozapadne Srbije narandžasti meteoalarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

RHMZ je inače ranije izdao upozorenje na obilne pljuskove, grmljavinu i grad za danas posle podne, uveče i tokom noći na teritoriji cele Srbije.

Prema prognozama meteorologa, sutra se očekuje promenljivo oblačno i sveže vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Od ponedeljka do petka naredne nedelje biće promenljivo i malo toplije uz retku pojavu kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom, a za naredni vikend 20. i 21. jula, očekuje se stabilizacija vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.