HAOS NA ULAZU I IZLAZU IZ SRBIJE: Na granicama nepregledne kolone, čeka se i do tri sata, evo GDE JE NAJVEĆA GUŽVA
Granični prelaz na Horgošu, Foto: AMSS kamere

turisti prave gužbu

HAOS NA ULAZU I IZLAZU IZ SRBIJE: Na granicama nepregledne kolone, čeka se i do tri sata, evo GDE JE NAJVEĆA GUŽVA

Da bi se stiglo do graničnog prelaza Horgoš, odnosno izašlo iz Mađarske, čeka se i do tri sata

Objavljeno: 16:35h

Smena turista, jek sezone i vikend, po pravilu, doveli su do haosa na graničnim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje. Kako kažu iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) "talas" putnika iz Mađarske naišao jutros, formirane su kolene i gužve i dalje traje. Uglavnom se čeka između 30 i 60 minuta, ali i to vreme je promenljivo.

Kako se može videti na kamerama AMSS-a, postavljenim na frekventnijim graničnim prelazima, kolone se nalaze i na ulazima i na izlazima iz naše zemlje.

Što se tiče stanja na konkretnim graničnim prelazima, iz AMSS-a kažu da da se na ulazu u zemlju na GP Horgoš čeka oko sat vremena, kao i na GP Gostun sa Crnom Gorom.

Međutim, da bi se stiglo do graničnog prelaza Horgoš, odnosno izašlo iz Mađarske, čeka se i do tri sata. Kolona vozila je duga oko dva kilometra, navodi RTS.

Na izlazu iz Srbije, na Gradini i Preševu ka Severnoj Makedoniji čeka se oko pola sata, isto je i na Batrovcima ka Hrvatskoj.

Iz operativnog centra ovog saveza napominju da je od jutros aktivan "talas" putnika koji dolaze iz pravca Mađarske.

Da bi putnici izbegli najfrekventniji GP sa Mađarskom - Horgoš - preporučuje se korišćenje manjih prelaza poput Bajmoka, Đale, Bačkih Vinograda i Horgoša II, koji su otvoreni od 7 do 19 sati, kao i Kelebije i Bačkog Brega koji rade 24 sata.

Preševo - granica
Preševo - granica foto: AMSS kamere

Važno je napomenuti da, recimo, prelaz Bački Vinogradi mogu da pređu samo osobe sa srpskim, mađarskim i EU pasošem, švajcarskim, irskim, norveškim i islandskim. Ista situacija je i na Bajmoku, Đali i Horgošu II. To znači da putnici sa, recimo, kanadskim ili švedskim pasošem ne mogu ići na te prelaze.

Svi koji imaju pasoše trećih zemalja, tu spadaju i Turci, moraju da koriste prelaze Horgoš i Kelebija.

Saobraćaj na međunarodnom auto-putu Beograd - Niš, kroz Pomoravlje, pojačan je od juče popodne ali nema gužve, rečeno je jutros Tanjugu u Odeljenju saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini.

Gotovo tri puta je više vozila na pravcu prema Nišu.

Policija upozorava, kada je ovaj potez u pitanju, da su intenzivni radovi na autoputu kod Paraćina i prema Pojatama, i da je potreban oprez.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja na domaćim putevima, kažu iz AMSS.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragoljub Bakić

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.