OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA TITOVIH OFICIRA: Ovako su to radili KOMUNISTIČKI VOJNICI! (VIDEO)
Ponašanja starešine JNA, Foto: Printscreen/youtube

bonton!

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA TITOVIH OFICIRA: Ovako su to radili KOMUNISTIČKI VOJNICI! (VIDEO)

Starešina je lični primer za uspešno vaspitanje!

Objavljeno:

Kako bi trebalo da se ponaša oficir vojske trebalo da se ponaša prikazano je i objašnjeno u Nastavnom filmu "Ponašanje starešine JNA". Saveti su zaista praktični i korisni i dan danas, ali zbog načina na koji su izrečeni, mlade generacije ih prihvataju uz smeh.

Film je snimljen pre nekoliko decenija, ali sadrži pregršt praktičnih saveta kako se ponašati u javnosti i na radnom mesto, zapravo ovaj film je pandam Bontonu.

Ključna stavka ovog filma je ta da je uniformisan čovek uvek više upadljiv nego civil, te s toga treba da se ponaša u skladu s time.

Kada je na javnom mestu, sme da nosi samo tašnu ili manje upakovan paket.

- Nošenje najlon-kese, makar bile sivomaslinaste boje nije dozvoljeno, a možemo sresti starešine koje nose svih mogućih boja, rekao je narator u filmu.

Potom se govori o tome da je dozvoljeno svratiti do prodavnice ukoliko je potrebno da se nešto nabavi za kuću, ali samo kada su u pitanju sitne stvari. Posebno je naglašeno da starešina ne sme da stavlja ruke u džepove.

Jer vojni starešina je lični primer za uspešno vaspitanje!

- Obe ruke retko drže, ali jednu ruku često. Nađe se i neki koji izigrava Napoleona. Takođe, starešine ne smeju da puše na ulici, a izričito im je zabranjeno autostopiranje i to posebno kola strane registracije - kažu u filmu i napominju da standard omugućava da svi nabave automobile.

Iako ne postoji pisani propisi kako se briše nos i čačkaju zubi, u filmu se naglašava da bi svako trebalo da zna da je nedolično.

- Evidenta je pojava da pojedine starešine zloupotrebljavaju čačkalicu, posebno je naglašeno u filmu.

Šta je još predviđalo pristojno ponašanje i vaspitanje, pogledajte u ovom klipu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.