OVA MAPA POKAZUJE GDE ĆE NEVREME DANAS UDARITI NAJJAČE (FOTO)
Foto: Beta / Dragan Gojić, RHMZ

VREMENSKA PROGNOZA

OVA MAPA POKAZUJE GDE ĆE NEVREME DANAS UDARITI NAJJAČE (FOTO)

Na snazi je u delu zemlje žuti i narandžasti meteoalarm

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode za danas. "U toku dana na krajnjem jugozapadu Srbije pljuskovi i grmljavina koji će ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom, gradom i većom količinom padavina (oko 30 mm)", upozorava RHMZ na sajtu. Istovremeno, izdata je i meteorološka najava da će u naredna dva sata iznad većeg dela zemlje biti oblačno sa kišom. Samo u Bačkoj i iznad većeg dela Banata suvo.

Na jugozapadu i jugoistoku zemlje naredna dva sata lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Na snazi je u delu zemlje žuti i narandžasti meteoalarm.

foto: RHMZ

Sutra, u četvrtak preovlađivaće sunčano vreme uz slab i umeren vetar. Najniža temperatura od 10 do 14 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepeni. U petak će preovlađivati sunčano uz slab vetar. Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 25 do 28 stepeni. Krajem dana i tokom noći na severu i zapadu naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

foto: RHMZ

U subotu promenljivo oblačno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinama.

Više padavina očekuje se posle podne na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepeni. Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina većom od 10 l/m² za 3 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.