NADBISKUP HOČEVAR KUPIO OTETU KUĆU?! Gordanu su opet hteli da ISELE na ulicu, ali su je GRAĐANI ODBRANILI! (VIDEO)
Pokušaj iseljenja Gordane Trifunović, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

TVRDI DA JOJ KATOLIČKI POKRET SMEŠTA

NADBISKUP HOČEVAR KUPIO OTETU KUĆU?! Gordanu su opet hteli da ISELE na ulicu, ali su je GRAĐANI ODBRANILI! (VIDEO)

Ona je porodičnu kuću nasledila od pokojnog muža, a njena bitka je počela pre tri godine!

Objavljeno: 12:50h

Gordana Trifunović iz Budmanijeve ulice br. 37 sa Zvezdare nalazila se u poziciji da se bori za svoj dom. Izvršitelji i policija si pokušali da je isele iz porodične kuće, ali su je građani i hrabri momci iz "Krova nad glavnom" uspešno odbranili, berem za sada.

Iako je izvršitelj pretio da će dolazti svaki dan, iz "Krova nad glavom" se nadaju da to neće biti slučaj.

Naime, Gordana tvrdi da nadbiskup i njegov saradnik žele da se usele u njen dom.

- Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu, rekla je ranije Gordana.

Ona je porodičnu kuću nasledila od pokojnog muža, a njena bitka je počela pre tri godine.

Podsećamo, Gordana je 2009. godine sa agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja, kako kaže, vredi 350.000 evra, stavila je pod hipoteku. - Tri pune godine borim se sa zelenašima koji su mi oteli kuću. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da im platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto. Tako su moje muke krenule, objasnila je ranije.

Tvrdi da su joj lomili ruke, da su je tukli i udarali po glavi šipkama. - Sve sam to istrpela, a kad sam pomislila da će se sve srediti, moja kuća se pro­daje Hočevaru, odnosno Ro­bertu Zajcu, prvom čoveku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino delo - kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili, objasnila je Gordana ranije za Kurir. Šta je pokret fokolara? Pokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi veruju da je Božji plan da se celokupno čovečanstvo ujedini. U Srbiji deluje u okviru Katoličke crkve i na njihovom zvaničnom sajtu se navodi kao jedan od pokreta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.