BUGARSKO MINISTARSTVO REAGOVALO NA REČI IVICE DAČIĆA: Njegova izjava je NEPRIHVATLJIVA!
Ivica Dačić, Foto: Beta/Zoran Živković

OŠTRO

BUGARSKO MINISTARSTVO REAGOVALO NA REČI IVICE DAČIĆA: Njegova izjava je NEPRIHVATLJIVA!

Ambasador Srbije u Bugarskoj Vladimir Ćurgus bio je danas na razgovoru u ministarstvo spoljnih poslova te zemlje povodom komentara ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu

Objavljeno:

BTA prenosi saopštenje bugarskog ministarstva navodeći da je na sastanku ambasadoru rečeno da je Dačićeva izjava neprihvatljiva i da nije u skladu sa bugarskim očekivanjima o prijateljskim i dobrosusedskim odnosima.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Vladimir Ćurgus bio je danas na razgovoru u ministarstvo spoljnih poslova te zemlje povodom komentara ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu.

BTA prenosi saopštenje bugarskog ministarstva navodeći da je na sastanku Ćurgusu rečeno da je Dačićeva izjava neprihvatljiva i da nije u skladu sa bugarskim očekivanjima o prijateljskim i dobrosusedskim odnosima.

Bugarska strana očekuje da se takve izjave neće ponoviti ubuduće, navodi se u saopštenju ministarstva.

Povod za poziv ambasadoru Srbije je Dačićev komentar izjave bugarskog premijera Borisova na konferenciji za novinare na samitu o Zapadnom Balkanu u Poznanju.

Borisov je, naime, rekao da bi Žosep Borel, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stav cele Unije i da bi, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova a druge države članice priznaju, u skladu s tim trebalo da postupa. Ministar Dačić poručio je Borisovu da stav Evropske unije nije da je KiM nezavisno i da bugarski premijer, koji tvrdi da jeste, mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU.

BONUS VIDEO:

SNIMAK KOJI ĆE VAS ŠOKIRATI! Ovako se ponašaju ljudi, a ovako majmuni kada se nešto deli džabe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.