INFORMACIONI CENTAR ZA MOBILNOST I U ZAJEČARU: Ovo će da olakša TURISTIMA informisanje o održivim prevozima!
TOG Zaječara i RARIS otvorili Informacioni centar za mobilnost, Foto: TOG Zaječar

noviteti

INFORMACIONI CENTAR ZA MOBILNOST I U ZAJEČARU: Ovo će da olakša TURISTIMA informisanje o održivim prevozima!

Otvaranje Informacionog centra za mobilnost u Zaječaru je četvrto po redu nakon Kladova, Donjeg Milanovca i Negotina

Objavljeno:

Turistička organizacija grada Zaječara i RARIS su 5. aprila 2019. godine otvorili „Informacioni centar za mobilnost“. Od tada je on od pomoći turistima i meštanima Zaječara pri kretanju onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

„Informacioni centri za mobilnost“ pruža turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući red vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnost.

Ovaj centar uspostavljen jeu okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog programa, a finansira ga EU. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine i u njemu učestvuje 15 organizacija iz devet zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju), dok su pridruženi strateški partneri iz Srbije Ministarstvo životne sredine, Razvojna agencija Srbije i grad Zaječar.

Otvaranje Informacionog centra za mobilnost u Zaječaru je četvrto po redu nakon Kladova, Donjeg Milanovca i Negotina.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.