SVI ZNATE KO SU BAKA PRASE, RASTA I SURREAL: Niste znali da oni imaju poznate roditelje (FOTO)
Bogdan Ilić, Stefan Đurić Rasta i Filip Arsenijević, Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Printscreen Youtube

na vrhu popularnosti

SVI ZNATE KO SU BAKA PRASE, RASTA I SURREAL: Niste znali da oni imaju poznate roditelje (FOTO)

Imaju prepoznatljive pseudonime, a ne možete ni da naslutite čime se bave njihovi roditelji niti ko su oni uopšte

Objavljeno:

Mlađe generacije imaju nove idole!

Među njima su reperi, jutjuberi, neki sasvim novi klinci...

Ipak, ono što o nekima, kao na primer o Rasti, Baki prasetu i Filipu Arsenijeviću poznatijem kao Surreal niste znali jeste da su oni deca poznatih roditelja.

Poslednjih dana posebno se pisalo o jutjuberi Baki Prasetu, koji je do sada zarađivao mnogo novca na klipovima koje je snimao, ali je nedavno doživeo da mu glavni izvor zarade - nestane.

Sigurno ste čuli za njegov pseudonim Baka Prase, a vrlo je verovatno da niste znali da je njegovo pravo ime Bogdan Ilić.

foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/BAKA PRASE

Ovaj momak rođen je 16. septembra 1996. godine u Beogradu, a nakon neuspelog pokušaja da se upiše na muzičku akademiju, on otvara nalog i počinje sa strimovanjem na sajtu "Tvič", a 27. decembra 2015. godine otvorio je jutjub kanal "Baka prase".

Najpopularnije pesme su mu "Balkanska scena", koja je imala više od 14 miliona pregleda, kao i pesma "Bleja u Turskoj" koja je imala više od 8. miliona pregleda, a objavljena je prošle godine.

Osim glavnog jutjub kanala Baka prase, ima i jutjub kanale Baka Prejz i Baka Sepra.

Pored ovih činjenica, zanimljivo je spomenuti da je donirao 170. 000 dinara veslačima Crvene zvezde kako bi otputovali na Evropsko prvenstvo.

Ipak, postoji jedna zanimljivost iz biografije Bogdana Ilića.

Naime, njegov otac je đakon Nenad Ilić rođen 1957. godine, u Beogradu u mesnoj zajednici Hadžipopovac gde je i odrastao.

Nenad Ilić
Nenad Ilić foto: Printscreen

Bavio se režijom kao i stvaralaštvom za pozorište, radio i televiziju, a radio je kao umetnički direktor u pozorištima 80- tih godina.

Davne 1996. godine rukopoložen je u čin đakona i od tada se bavi misijom u medijima, uredničkim, marketinškim i raznim promotivnim aktivnostima.

Osim Ilića, neko ko je veoma poznat među mladima je i Stefan Đurić poznatiji pod pseudonimom Rasta.

Inače, on je srpskoj publici poznat po korišćenju autotjuna, a njegova muzika je specifična po tome što je mešavina različitih stilova poput regea, bluza, hip-hopa, popa i folka.

foto: Pintscreen / Pink

Rođen je 16. novembra 1989. godine od oca Drage koji je profesor na Filozofskom fakultetu i majke Slađane koja je šef katedre društeveno-humanističkih nauka na Fakultetu bezbednosti.

Rastina mama Slađana Đurić (54) radi kao profesor i ima kako i dolikuje ženi njene profesije i pozicije, sjajne reference u biografiji. Pre 31 godinu diplomirala je Filozofskom fakultetu u Prištini. Četiri godine kasnije pohađala je postdiplomski kurs "Philosophy and Social Science" na Interuniverzitetskom centru za postdiplomske studije u Dubrovniku, kao stipendista "Hilda's College2 iz Oksforda.

Magistirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1991. godine i dobila zvanje magistra socioloških nauka, a šest godina na Filozofskom fakultetu u Beogradu odbranila je doktorsku disertaciju "Krvna osveta na Kosovu i Metohiji". Predavala je na brojnim fakultetima, na Filozofskom fakultetu u Prištini, na Defektološkom fakultetu u Beogradu i već deceniju i po predaje na Fakultetu bezbednosti. Autor je brojnih naučnih radova i član predsedništva Sociološkog društva Srbije.

A Rastin tata je filozof, sa diplomom doktora filozofije. Poznati muzičar fizički veoma liči na oca, koji je predavao i na Filozofskom fakultetu u Prištini i na Filozofskom fakultetu u našoj prestonici. Profesor Đurić je autor brojnih naučnih studija, a često kada prilika i mesto to nalože, izlaže svoje stavove.

Rasta je kao dete često bio u prisustvu domaćih rastafarijanaca što je poprilično uticalo na njegov pseudonim, stil, a potom i muziku. Sa 16 godina nastupio je na tada najvećoj atrakciji u Evropi "Germanican Scout".

foto: Print Screen Youtube

Od 2006. godine do 2009. godine bio je autor i voditelj dvočasovne emisije "Rege šou sa Stefanom i od 2007. godine je počeo ozbiljnije da se bavi muzikom što je rezultiralo da je do danas uređivao muziku na preko 300 projekata.

Rasta je tokom 2017. godine objavio svoj novi album pod nazivom "Indigo" koji je podelio na dva dela, i to je verovatno deo karijere koji ga je vinuo u vrh srpskog džet-seta.

Sa albuma se izdvaja pesma "Sreća", u kojoj reper govori o svom detinjstvu i putu do slave, kao i pesma "Vedro nebo", koja govori o teškim situacijama u njegovom životu.

Još jedan poznati jutjuber je Filip Arsenijević, nastupa pod pseudonimom Surreal, a jedna od njegovih najpoznatijih pesama je "Ja sam u gasu".

foto: Printscreen Youtube

Njegova numera, ali i ceo albuma "Sam u kući" budi nadu da će se na domaćoj muzičkoj sceni desiti uskoro značajne promene, da će se na njoj naći više mesta za sve one zvukove koji su daleko do trenutnog mejnstrima.

Posebno je zanimljivo što je među njegovom publikom dosta tinejdžera što pomenute šanse o promenama na našoj muzičkoj sceni samo povećava.

Takođe, ono što je posebno interesantno jeste da je Filipov otac Vlada Arsenijević koji je popularni knjževnik i publicista.

foto: Printscreen

Vlada je najmlađi dobitnik NIN-ove nagrade, a značajno priznanje dodeljeno mu je i 1994. godine kada je imao 29 godina, za roman "U potpalublju".

Roman "U potpalublju" preveden je na ukupno dvadeset jezika, a pozorišna predstava koja je po ovom romanu nastala u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i u režiji Nikite Milivojevića, proglašena je za najbolju 1996. godine i nagrađena je Sterijinom nagradom.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.