ZNATE LI KO JE ČIČA S ETIKETE ZA PIVO? Vesela SLIKA krije POTRESNU PRIČU
Postao besmrtan zahvaljujući pivu, Foto: Printscreen

urbane legende

ZNATE LI KO JE ČIČA S ETIKETE ZA PIVO? Vesela SLIKA krije POTRESNU PRIČU

Jagodinski „čiča“ nedavno je zaštićen kao brend u Ženevi

Objavljeno:

Da li ste se ikad zapitali ko je čiča sa brkovima na etiketi za Jagodinsko pivo? Da li je stvaran ili marketinška fora? Evo šta se krija iza ove čuvene slike...

Osoba na slici je čuveni Milosav Mitrović Losa (1892-1961.)Bio je ratnik od 1914-1918. U ratu je teško ranjen i amputirane su mu obe noge. Imao je čezu i konje i kada bi se uželeo piva, tako bi se vozio u jagodinsku „Šarenu mehanu".

foto: Printscreen

Ljudi koji su radili u komercijali pivare došli su na ideju da ga fotografišu i sliku stave kao nalepnicu. Kada je video svoj lik na nalepnici silno se obradovao, jer je shvatio da će „živeti" i nakon smrti. Najviše je voleo da sedi u selu ispred svoje stare kuće.

foto: Printscreen

Kada bi otišao u Jagodinu, u svakoj kafani u kojoj se točilo "jagodinsko" je imao besplatno pivo. Poslednjih godina života bavio se pčelarstvo. Bio je miljenik sela, a sada kada znate ovo o njemu sigurni smo da će postati i vaš miljenik.

Pogledajte taj osmeh pun optimizma i samo pomislite da nema obe noge. Jagodinski „čiča“ nedavno je zaštićen kao brend u Ženevi.

BONUS VIDEO:

Zasadi drvo - važno je učestvovati

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.