OVO JE LEPA VEST  ZA ISTRAŽIVAČE! Skupština Srbije usvojila Zakon o nauci i istraživanjima!
Zakonom je redefinisana uloga Centra za promociju nauke kao koordinatora rada svih naučno-obrazovnih centara koje osniva Vlada Srbije, Foto: Beta/Miloš Miškov

lepa vest

OVO JE LEPA VEST ZA ISTRAŽIVAČE! Skupština Srbije usvojila Zakon o nauci i istraživanjima!

Zakonom je omogućeno finansiranje naučnoistraživačkog rada akreditovanih visokoškolskih ustanova čiji je osnivač država

Objavljeno:

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o nauci i istraživanjima koji po navodima iz Ministarstva prosveta rešava institucionalno finansiranje istraživača.

Istraživači više neće, kao što je bio slučaj, zavisiti od toga da li su prošli na nekom projektu ili ne, izjavio je ranije ministra prosvete Mladen Šarčević.

Zakonom je omogućeno finansiranje naučnoistraživačkog rada akreditovanih visokoškolskih ustanova čiji je osnivač država i otvorena je mogućnost da se jedan deo instituta bavi i poslovima važnim za državu.

Šarčević je rekao i da je stvoren zakonski okvir za osnivanje i rad Fonda za nauku čime se stvaraju uslovi za raspisivanje kompetetivnih poziva kroz sve zakonom predvidjenje programe osmišljene po najboljim evropskim i svetskim praksama.

Zakonom je redefinisana uloga Centra za promociju nauke kao koordinatora rada svih naučno-obrazovnih centara koje osniva Vlada Srbije.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.