Aračkinje baračkinje, koga ćete? Zbog ove igre smo kao klinci bili puni modrica, a nismo znali šta znači!

uspomene na detinjstvo

Aračkinje baračkinje, koga ćete? Zbog ove igre smo kao klinci bili puni modrica, a nismo znali šta znači!

Da li ste se pitali šta znači ime ove igre?
Objavljeno:

Dve vrste, jedna naspram druge. Igra počinje dobro poznatim pitanjem, koje postavlja jedna grupa: Arjačkinje Barjačkinje, koga ćete? E-ma e-sa-sa... Pevali smo je dok smo preskakali lastiš, a pojma nismo imali šta znači ova pesmica! (VIDEO) Igrači druge grupe se međusobno dogovore koga će i kažu, na primer: Hoćemo Stefana! On se tada zaleti iz svoje vrste prema drugoj ekipi koja ga je tražila i pokušava svojim telom da probije lanac čvrsto povezanih ruku.

Pri tom, naravno, bira mesto između igrača za koje misli da su najslabiiji u drugoj grupi. Ako u zaletu uspe da prekine taj lanac, može iz ove grupe u svoju da dovede jednog igrača. Ipak, ako ne uspe, ostaje u toj grupi koja ga je tražila. Ovu igru svi su igrali u detinjstvu. Znate da je pobednik ona grupa koja uspe da na svoju stranu prevede što veći broj igrača iz suprotne grupe. Ipak, da li ste se pitali šta znači ime ove igre: Aračkinje Baračkinje?

Aračkinje - reč koja je nastala od "arač" tačnije "harač". Logično je ako se uzme u obzir da je i sam cilj igre uzimanje tuđeg igrača. Ko ih se ne seća, nije bio dete: 12 dečjih igara navući će vam osmeh na lice (GIF) (FOTO) (VIDEO) Baračkinje, tačnije barač je onda tu da se rimuje sa arač, a može da znači i da je to drugo pleme manje vredno, kao da su iz bare. Inače, naziv igre ima više imena.
Bez obzira na naziv, ovo je definitivno bila jedna od omiljenih igara svakog mališana!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.