HAOS U JUTARNJEM: Pričalo se o mržnji prema Srbima, a onda je on viknuo: NEMOJTE DA SE DERETE! Bilo je napeto!
Žučna rasprava u jutarnjem programu, Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

žučna rasprava

HAOS U JUTARNJEM: Pričalo se o mržnji prema Srbima, a onda je on viknuo: NEMOJTE DA SE DERETE! Bilo je napeto!

Tema za raspravu bila je vojna vežba održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, koja je ispraćena skandalom

Objavljeno:

Gosti u emisiji "Novo Jutro - Dea i Sarapa" jutros su bili dr Dejan Miletić, Tomislav Kresović, Stefan Stamenkovski. Jutro je započeto teškom temom, a od samog početka Stamenovski i dr Miletić doprinosili su tome da stanje u studiju bude haotično, napeto, ispraćeno vikom i provokacijama.

Naime, tema za raspravu bila je vojna vežba održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, koja je ispraćena skandalom.

Podsetimo, hrvatski vojnici su zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pevali ustaške pesme o klanju Srba, a predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je Albance i Hrvate nazvala "braćom po oružju".

Pitanje Predraga Sarape glasilo je: "Ima li mržnja prema Srbima nekakav kraj kada su u pitanju "ova braća prema oružju" kako ih je nazvala Kolinda Grabar Kitarovića i novonastalo savezništvo Hrvata sa novom tzv. vojskom Kosova?"

Napomenuo je kako su vojnoj vežbi prisustvovali i vojnici BiH vojske, većinski muslimani, čime su jasno dali do znanja kako podržavaju ovaj skup.

Za mišljenje se najpre obratio Stamenovskom, lideru Srpskog sabora Zavetnici, koji je kao da je znao odamh naglasio kako oko stavova verovatno neće da se složi sa ostala dva gosta u emisiji.

Nakon što je izneo svoj stav, nastao je haos.

Dr Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, odmah ga je "potkačio", a njegove reči podržao je i Tomislav Kresović.

- Vidi se da je kolega lider jedne političke partije, to je deo političke propagande - rekao je on. Navodeći kako su zemlje EU članice NATO pakta i da je to pravilo, odnosno - članice EU su članice NATO-a.

Stefan Stamenovski pokušao je da se usprotivi ovom mišljenu, pa je nastala galama.

- Je li može to umilnijim tonom, ipak je jutro ? - upitao je Stamenovski. Na šta je Miletić uzvratio kako on ne može da mu određuje koji ton će da koristi.

- Ne možete vi da mi određujete koji ću ton da koristim. To određujte u svojoj partiji, a ovde ću ja - rekao je dr Miletić.

Dodao je kako će on da priča istinu.

- Ja ću da pričam istinu, a vi pričajte ono što je vaša stranačka propaganda - rekao je dr Dejan Miletić. Na šta mu je na najbrutalniji način uzvratio Stefan Stamenovski rečima: "Nemojte da se derete. Je li nešto sinoć nije bilo u redu? Jeste iz kafane došli?"

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.