KAZNE I DO 100.000 DINARA! Do 30. jula budite na oprezu! Ukoliko vas uhvate da činite ove prekršaje, sledi...
Saobraćajna policija, Foto: Zorana Jevtić

VODITE RAČUNA

KAZNE I DO 100.000 DINARA! Do 30. jula budite na oprezu! Ukoliko vas uhvate da činite ove prekršaje, sledi...

Trostruka kontrola vozača na auto-putevima!

Objavljeno: 15:51h

Trostruka kontrola vozača na auto-putevima! Kako bi stali na put bahatim vozačima, saobraćajna policija započela je veliku akciju kontrole brzine na auto-putevima, a kazna će, kako saznajemo, stići svakome ko je prekoračio 139 kilometara na sat, prenose beogradski mediji.

Akcija će, kako saznajemo, trajati do 30. jula, a glavni cilj je smanjenje saobraćajnih nesreća jer je prebrza vožnja jedan od glavnih krivaca za nezgode.

Pored merenja srednje brzine na naplatnim rampama, koje je stupilo na snagu u aprilu, u toku akcije pojačan je i broj presretača koji krstare srpskim drumovima, a angažovani su i policajci u civilu koji sa nadvožnjaka radarom snimaju brzinu kretanja vozila.

Ukoliko je radar snimio da je automobil prekoračio dozvoljenu brzinu, koja na auto-putu iznosi 130 kilometara na sat, njega će već na sledećoj rampi sačekati policija.

- U letnjem periodu jul-avgust svake godine beleži se veliki broj saobraćajnih prekršaja prekoračenja brzine i u tome prednjače strani državljani koji su u tranzitu kroz Srbiju - ističe za Srpski telegraf Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

On ističe i da, za razliku od naših državljanja, koji za prekoračenje brzine mogu biti kažnjeni novčano, kaznenim poenima ili oduzimanjem dozvole, stranci se kažnjavaju samo novčano.

Podsetimo, od 1. juna 2018. ograničenje brzine na srpskim auto-putevima je sa 120 kilometara na sat povećano na 130, a kazne za one koji ne poštuju propise kreću se od 3.000 do 10.000 dinara (25-83,3 evra).

Za one koji baš udare po gasu, pa voze od 201 do 220 km/h, platiće 100.000 dinara, odnosno 833 evra, uz pretnju zatvorske kazne od 30 do 60 dana.

Ovako kontrolišu

1. Radar na nadvožnjaku snima brzinu kretanja vozila. Ako je neko prekoračio brzinu, sačekaće ga policija već na sledećoj naplatnoj rampi.

2. Presretači su specijalna, neobeležena policijska vozila i najčešće su visoke klase. Imaju prednju i zadnju kameru, a tablice na vozilu mogu biti snimljene na udaljenosti do jednog kilometra.

3. Merenje prosečne brzine na naplatnim rampama. Beleži se vreme za koliko je vozač prešao razdaljinu između dve naplatne rampe i izračunava se njegova prosečna brzina.

BONUS VIDEO:

UZ OVOG RAZMAŽENKA NEMA SPAVANJA! Evo kako izgleda kad idete u krevet sa ogromnim, razmaženim psom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.