OVO JE POLICAJAC HEROJ KOJI JE SKOČIO NA NAORUŽANOG OTMIČARA IZ PATRIJARŠIJE! Otkrio je o čemu je jedino razmišljao
Policija / Ilustracija, Foto: Kurir/Jelena Rafailović

HRABRI POLICAJAC

OVO JE POLICAJAC HEROJ KOJI JE SKOČIO NA NAORUŽANOG OTMIČARA IZ PATRIJARŠIJE! Otkrio je o čemu je jedino razmišljao

Na lice mesta prvi su stigli policajci iz policijske stanice Stari grad, a njih osmoro na ulazu u Patrijaršiju sačekao je upravnik zgrade

Objavljeno:

Branko L. (42) uleteo u kancelariju, uperio pištolj u blagajnika i knjigovođu, zahtevajući novac "za zasluge u odbrani Kosova i Crne Gore". Uhapšen nakon pregovora sa policijom.

Bivši crkvenjak Hrama Svetog Save Branko L. (42), iz Beograda, a rodom iz Crne Gore, upao je juče oko podneva naoružan pištoljem "bereta 765" u zgradu Patrijaršije u Ulici kralja Petra u centru Beograda i za taoce uzeo dvojicu radnika, zahtevajući od crkve da mu isplati 200.000 evra.

Kako saznajemo, prava drama trajala je nešto više od pola sata, a krvoproliće je, srećom, izbegnuto zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policajaca iz policijske stanice Stari grad, koji su prvi došli na teren!

- Sve je bilo neočekivano! Čovek, koji je u ruci držao pištolj, upao je u Patrijaršiju i ušao u kancelariju na prvom spratu, tik do patrijarhovog kabineta. Unutra su bili knjigovođa i blagajnik. Nisu znali šta ih je snašlo. Bivši crkvenjak je zaključao vrata i počeo da viče: "Dajte mi 200.000 evra za moje zasluge u odbrani Kosova i Crne Gore. Ili mi dajte pare ili zovite policiju". Uperio je pištolj u službenike i nastavio da viče: "Crkva meni duguje, vratite mi sve što mi dugujete" - objasnio je izvor Kurira i dodao da je odmah obaveštena policija.

Na lice mesta prvi su stigli policajci iz policijske stanice Stari grad, a njih osmoro na ulazu u Patrijaršiju sačekao je upravnik zgrade.

- On nam je objasnio da je muškarac, naoružan pištoljem, ušao u kancelariju na prvom spratu, gde su bili blagajnik i knjigovođa, i da se zaključao. U međuvremenu obavešteni smo i da je patrijarh Irinej u zgradi, da se nalazi na drugom spratu. Nas petoro sa pancirima krenuli smo polako na prvi sprat, obezbedili da niko ne prođe na drugi nivo do patrijarha i krenuli u evakuaciju zgrade - priča policajac Zoran Vulović, koji je među prvima ušao u zgradu Patrijaršije, i dodaje:

- Bili smo oprezni jer nismo znali ni koje oružje otmičar ima kod sebe, niti da li ima bombu, niti kako će reagovati... U međuvremenu su obaveštene kolege iz Interventne jedinice, ali i iz SAJ-a jer su oni obučeniji za ovakve situacije. Obezbedili smo sve što smo mogli i trebalo je da sačekamo kolege - priča Vulović.

foto: KURIR/JELENA RAFAILOVIĆ

On je sa kolegom bio tik do vrata kancelarije u kojoj su bili napadač i taoci. Vešto su iskoristili priliku koja im se ukazala.

- Ništa se nije čulo iz kancelarije. U jednom trenutku primetio sam da se kvaka na vratima pomera. Nekoliko sekundi kasnije ona se polako otvaraju i vidim pištolj. Bio je uperen u hodnik. Otmičar nas nije video, sačekao sam da još malo izađe i istog trenutka uhvatio ga za ruku i oružje, onako kako to radimo na obuci. Oborio sam ga, a istog trenutka pritrčao je i kolega Stefan Miljković (30) koji je stajao tik do mene. Skočio je na otmičara i stavio mu lisice. Nije se opirao hapšenju, nešto je rekao, ali ne znam šta jer sam u tom trenutku bio fokusiran samo da obezbedim oružje i da niko ne bude povređen - priča hrabri policajac i dodaje da su potom ušli u kancelariju gde su bili taoci, a ubrzo su stigle i kolege iz Interventne jedinice.

Inače, ustanovljeno je da je Branko L. imao sedam metaka u okviru, a serijski broj pištolja, koji je imao u ilegalnom posedu, bio je izbrušen. Njemu je nakon hapšenja određeno zadržavanje od 48 sati.

Heroj policajac više puta nagrađivan

Policajac Zoran Vulović objašnjava da ga je strah stigao kasnije. - Posle pola sata ili sat postaneš svestan da si tu mogao da ostaneš. Tada naviru slike dece, žene, roditelja... - iskren je policajac koji je, kako nam je objasnio, više puta do sada nagrađivan za uspehe koje je ostvario u policiji, u kojoj službuje već 16 godina.

Kako navodi ovaj hrabri pripadnik MUP, inače otac dvoje maloletne dece, ovo mu nije prvi put da ide na naoružanu osobu.

Patrijarh Irinej je nakon hapšenja Branka L. za Kurir izjavio da situacija nije bilo nimalo prijatna.

- Ne znamo da li je bio pri sebi. Lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i uradila svoj posao. Bitno je da se sve dobro završilo - rekao je prvi čovek SPC za Kurir.

BONUS VIDEO:

PRESLATKO MALO PRASE UŽIVA U SPA MASAŽI! Toliko mu je lepo da zaspi posle nekoliko sekundi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.