CRKVENJAK IZ PATRIJARŠIJE JE UZVIKIVAO SAMO 1 REČENICU DOK JE DRŽAO TAOCE! Crkvi se ovo neće DOPASTI!
Drama u Patrijaršiji počela je oko 12.15 časova, kada je bivši crkvenjak Branko L. kako se sumnja upao u kancelariju Patrijaršijske blagajne, Foto: Stefan Jokić

Drama u Patrijaršiji počela je oko 12.15 časova

CRKVENJAK IZ PATRIJARŠIJE JE UZVIKIVAO SAMO 1 REČENICU DOK JE DRŽAO TAOCE! Crkvi se ovo neće DOPASTI!

Sumnja se da je crkvenjak Branko L. bio direktno uključen u pronevere koje su se pre nekoliko godina dogodile u Hramu Svetog Save!

Objavljeno:

Crkvenjak Branko L. koji je danas upao u prostorije Patrijaršije zatraživši uz pretnju pištoljem od radnika finansija da mu isplate 200.000 evra koje mu navodno duguju, dobro je poznat u crkvenim krugovima. Navodno, povezivan je sa krađama u Hramu Svetog Save, a takođe je objavljivao tekstove o pojedinim vladikama.

Bivši crkvenjak Branko L. imao je kod sebe pištolj "beretu 765" i sedam metaka sa kojima je pretio blagajnici patrijaršije. Pištolj nije imao serijski broj, već je oznaka na oružju bila sastrugana, što se obično radi kada pokušava da se sakrije poreklo pištolja.

Drama u Patrijaršiji počela je oko 12.15 časova, kada je bivši crkvenjak Branko L. kako se sumnja upao u kancelariju Patrijaršijske blagajne, u kojoj su u tom trenutku nalazila ženska osoba.

- Vikao je: "Crkva meni duguje, vratite mi sve što mi dugujete" - ispričao je jedan od radnika. Iz Patrijaršije je odmah pozvana policija. Po dolasku, policija je odmah razoružala crkvenjaka koji nije pružao otpor i koji je na zahtev policije odmah predao pištolj, piše "Blic".

- Na licu mesta on nije želeo da daje nikakve izjave niti da pojasni zašto je upao u patrijaršiju, samo je govorio "Crkva meni duguje 200.000 evra" - kaže izvor iz MUP-a.

Sumnja se da je crkvenjak Branko L. bio direktno uključen u pronevere koje su se pre nekoliko godina dogodile u Hramu Svetog Save. Kako se saznaje u SPC crkvenjak je bio u dobrim odnosima sa sveštenicima koji su uhvaćeni u krađi.

- On je bio u odličnim odnosima sa svim sveštenicima koji su potom smenjeni u Hramu, ali u jednom trenutku je došlo do svađe, pa je on postavio po Hramu skrivene kamere kako bi na licu mesta bili uhvaćeni u krađi - priča izvor.

Branko L. je u crkvenoj javnosti poznat kao lice koje je u nekoliko navrata objavljivao tekstove o pojedinim vladikama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.